[]

İstanbul - Kira Durumları Hk.

Arkadaşlar merhabalar,

Şimdi şöyle bir durumumuz var, Temmuz ayına kadar taşınmamız gerekebilir.

1- Ne zaman?

Yoğun olarak hangi dönemde daha fazla alternatifimiz olur, fiyat konusunda daha avantajlı oluruz, ne dersiniz? Bana sanki okulların kapanışı vs derken Haziran ayı gibi geldi. Malum enflasyon trendine bakarsak da bir yanım bir an önce taşının diyor. Sizce hangisi daha mantıklı?

2- Lokasyon?

Şu anda kadıköyde nispeten şehrin en güzel muhitlerinden birinde oturuyoruz ancak memnun olmadığımız en önemli konu çevremizde sadece konutlar var, çarşıya uzağız ve atmye para çekmeye, çarşı pazar alışverişe bile arabasız gitmek çok çok zor annemle babam için. Muhit kaynaklı market alışverişi vs aşırı pahalı ve bütçeyi zorluyor zaman zaman, yani astarı yüzünden ciddi bir masraf da çıkıyor. daha da önemlisi dediğim gibi çıkıp kafa dağıtmak için bir yerde oturup çay içeyim bir şeyler atıştırayım desen sağlam bir mesafe yürümen gerekiyor ve çeşitlilik çok az. çarşıya veya işlek işletmelerin olduğu yerlere uzağız. bu durum bizi çok zorluyor dediğim gibi annemle babam açısından.

3- Sarı sitede gördüğüm 6.5-7.5 bandındaki ilanlar için teklifte bulunsak aşağı yukarı ne kadar düşürme şansımız olur sizce? Düşerler mi dersiniz şu piyasada çevrenizde örnekleri var mı?

Özel durum:
Ben en geç 1.5-2 sene içinde evlenip taşınacağım evden bu yüzden kendi eksenimde, mesela işyerim 4 leventte olduğu için oraya yakın bir yerde olsun gibi düşünmüyorum şu kısa süre için ancak evlendikten sonra avrupa yakasında oturma ihtimalimiz çok yüksek kağıthane şişli sarıyer taraflarında belki, işyerlerimiz açısından. kaldı ki artık benzin ve köprü parası can yakıyor ülkede her ne kadar karşılayabilecek durumda olsak da. daha da önemlisi sağlık problemleri oluyor annem ile babamın ve bu tür durumlarda onlara yakın olmak istiyorum doğal olarak bir yere götürme getirme ve yetişebilme açısından. dolayısıyla şu ekonomik durumda daha fazla taşınma masrafı olmaması için onların uzun yıllar yaşayabileceği bir yere taşınmak daha mantıklı geliyor bize.

bu durumda siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz? Nereye taşınırdınız böyle düz ayak yokuşu vs pek olmayan çarşıya pazara yakın düzgün bir muhitte oturmak istesek..

Bütçe olarak ise 5, maksimum 6 bin lira civarı bir şey verebiliriz minimum 2+1 bir ev için. yani üstü de zorlanır biraz ama zorlamasak daha iyi tabi çünkü ilerde bir ev daha açacağız malum masraflar iyice artacak. Ev için ise asansör şart, yeni bir bina olsa ne güzel olur tabi içimiz rahat eder.

Çok teşekkürler arkadaşlar şimdiden.

 
1. Sadece okula göre düşünmek yeterli değil. İstanbul'a atananlar da oluyor. En iyi zamanı bulmaya çalışmak yerine taşınmak istediğiniz zamandan 3 ay önce aramaya başlayın. Ev öyle "bulayım" denince bulunabilen bir şey değil. Bazı ilanlar bir günde bile kapanabiliyor. Açılır açılmaz tutuluyor.

3. 100 lira sembolik düşürürler. Kira yerine bence komisyon için indirim daha iyi olabilir.
  • dissendium  (25.01.22 22:27:34) 
Çok detaylı okuma şansım olmadı ancak bahsettiğiniz semtlerde ev fiyatlarına bakma şansınız oldu mu son zamanlarda? Olmadıysa bir gözatın derim hızlıca. Ben uzun süredir bahsettiğiniz standartlarda belirtilen fiyat bandında ev gördüğümü hatırlamıyorum. Ya semtleri revize etmeniz ya da beklentiyi değiştirmeniz gerekecek gibi.


  • dreamnesiac  (25.01.22 22:33:34) 
Artık uygun zaman falan yok. Uzaktan çalışan Avrupalılar tutup geçiyor evleri. İstanbul'da azınsanmayacak kadar expat vardır. 700-800 euro'yla mis gibi yaşıyorlar, birikim de yapıyorlar. Artık merkezi yerler Almancıların, expatların ya da ultra zenginlerin.


  • garylineker  (25.01.22 22:48:17) 
Ne zaman? Hemen. muhtemelen aylarca ev arayacağınız bir süreç olacak zaten. temmuz diyorsan şimdiden aramaya başlaman lazım.
Lokasyon tamamen hayat beklentine göre değişir. anadolu yakası semtlerini ben daha yaşanabilir buluyorum.
Pazarlık - 100-200 kar edeyim derken beğendiğin evi kaptırırsın. insanlar ev görmeden kapora veriyor şu an. büyük bi pazarlık payı düşünme yani.
  • roket adam  (26.01.22 00:27:42) 
1.herhangi bir zaman. en doğru zaman size uygun evi bulduğunuz/gördüğünüz andır.

2.paranıza bağlı. yenisahra-kozyatağı hattında e-5 veya min. yoluna yakın yerler gayet güzel bir seçenek olabilir. evler aşırı eski değil, ulaşım iyi. cadde'ye yakın. yine de deprem etütü vs o olaylara dikkat edin. küçükyalı-idealtepe falan oralara kadar minibüs yolu, sahil hattında da bakabilirsiniz ayrıca. anne-baba için başka bir seçenek düşünemiyorum.

3.aşağı düşürme şansınız olmaz.

özel durum; kağıthane şişli deprem açısından tam risk. ayrıca kaos, keşmekeş yaşam kalitesini aşırı düşüren yerler.

son olarak daha önce hem kaçırdığıma üzüldüğüm hem de benim tuttuğum evler 24 saatte tutuldu. aklınızda olsun.
  • rewlack  (26.01.22 13:15:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.