[]

Bu kişiler nasıl haberlere çıkıyor

Bazen denk geliyorum. Çok sıradan bir olay… mesela trafik cezası… avukat bey bu cezayı yasal yollara başvurarak iptal ettirmiş. Akşamına atv habere çıkıyor. Ballandıra ballandıra nasıl iptal ettirdiklerini anlatıyor.

Ya da başka bir olayda yaşanan haksızlığı show habere anlatıyor vsvs…

Bu kişiler bu haberlerde yer almak için para ödüyor mu sizce? Nedir bu işin usulü? Yoksa hepsinin mi içerden muhabir tanıdığı falan mı var? Ya da kanalı arayıp parası neyse vereyim haberi mi yapın diyorlar?

 
Valla haber kanallari iktidarin yaptigi hicbir seyi elestiremedigi icin dogal olarak sunacak dogru duzgun haberleri olmuyor. Hal boyle olunca da sacma sapan haberlerle yayini doldurmak islerine daha cok gelir. O haberlere de iste ya sosyal medyadan ulasiyorlardir ya oralarda calisan birinin cevresinden duyuluyordur falan filan.

Yani bence adamlar para odemiyordur cikmak icin, o programlar direkt o tur seylerin uzerine atliyordur.
  • j r r tolkien hayrani  (25.01.22 20:42:05) 
WhatsApp ihbar hatları var oraya gelen haberler olduklarını düşünüyorum


  • olaylar olaylar  (25.01.22 20:46:06) 
Tanıdıklar veya ödeme usulü


  • photo85  (25.01.22 21:19:09) 
birkaç yöntem var.
-Zaten birçok kanalın önemli lokasyonlarda muhabirleri olur.
Havaalanı, şehir meydanları, hastaneler, adliyeler, belediyeler, kamu kurumları vb. İlginç bir durum olunca habere yetiştirirler hemen.

-Kanalların ihbar hatları var. İnsanlar yazıyor ilginç bir şey olunca. Zaten bizim milletimiz bayılıyor tv'ye çıksın. Kendileri söylüyorlar bazen.

-Bir de böyle doktor, diyetisyen, yaşam koçu, avukat, fitness eğitmeni, iletişim uzmanı gibi meslek kolları için bir reklam mecrası haberler. Onlara özel tarifeleri olabiliyor. Bana da bir defa bir iş için gelmişti yerel bir kanaldan. Gelin uzmanlığınızla ilgili bir haber içeriği hazırlayalım sizin de tanıtımınız olur diye. Çıkacağım haberde "şu hizmeti alırken işletmeler nelere dikkat etmeli" diye 3-5 dakika konuşacağım onlara da içerik olacak.
  • anten  (25.01.22 21:32:59 ~ 26.01.22 11:00:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.