[]

PC’den gelip sigorta attıran “paf” sesi

Arkadaşlar az önce babamın masaüstü PC’sinden bahsettiğim gibi bir ses geldi, hafif bir yanık koktu ve PC’nin bulunduğu odanın sigortası attı. Sonra sigortayı açmayı denedik ve yine aynı ses geldi, bu defa sigorta atmadı ama yine bir yanık kokusu geldi.

Şimdi prizden çektik odanın lambası diğer prizleri falan normal çalışıyor.

Soru 1: Bu pcdeki veriler kurtulabilir mi, PC’de katastrofik bir arıza mı olmuştur yoksa sadece belirli bir parça mı bozulmuştur.

Soru 2: herhangi dikkat edilmesi gereken bir konu var mıdır, o prizi başka bir şeyi takmak için kullanmamak gibi.

Soru 3: sorun PC’de mi yoksa tesisatta mıdır? Etraf karlı, acil gibi görünen bir durum yok, bugün elektrikçi çağırmayız yani bu saatte. Sonra çağırmaya gerek var mıdır? Veya PC’yi tamirciye götürsek kesin bir şekilde sorun PC kaynaklı diyebilir mi yoksa hep bir muamma olarak mı kalacak.

Soru 4: sebebi ne olursa olsun bir cihaz veya tesisat sabit bir şekilde çalışırken nasıl bu şekilde bozulabilir. Yani kapalı olan PC açılırken veya odanın lambası ı açarken falan değil 10 dakikadır her şey aynı ilken birden durduk yere gerçekleşti olay.

 
1 - büyük ihtimalle sadece güç kaynağı ya da gk + anakart cozutmuştur. Geri kalan parçaların sağlam olma ihtimali yüksek ama %100 değil.

3 - (bu biraz tahmin + tecrübe) tamirci bence cevap veremez ama verse de güvenmeyin bence.
  • savidan  (25.01.22 20:25:15) 
aynisi bana oldugunda guc kaynagi ve anakart yanmisti


  • müptezeller diyari  (25.01.22 20:49:36) 
Güç kaynağı kesin yanmıştır. Anakartın da olumsuz etkilenme durumu yüksek.

Harddiskin ise başka bir PC de denenmesi lazım içindeki veriler için. Verilerin kurtarıllma imkanı da olabilir.
  • Erva  (25.01.22 23:28:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.