[]

Diş teli metal mi olmalı porselen mi?

Metal taktırdım ama çirkin duruyor. Görüntüsüne alışmakta zorlanıyorum. Porselen mi seçseydim? Ama porselen hem daha pahalı hem de diş çürüğüne sebep oluyor diye okudum. Diş teli hakkında bilgisi olan yazabilir mi?




 
Dişinizin her yanında braketler ve telleri dolanıyorken metal ya da porselen olması öyle muazzam bir fark yaratmıyor emin olun. Ben 4 sene kullandım, bir aşamadan sonra alışıyorsunuz ve siz alıştıktan sonra artık sizde çirkin durmamaya başlıyor. Hayatımın en hızlı zamanlarında hep diş tellerim vardı, hatta çıkarılırken kendimden bir parça gidiyor gibi hissetmiştim.

Demek istediğim, gerek yok bence. Sonuçta porselen ya da başka bir maddeden de olsa ağzınızda bir dolu şey var. Öncekinden farklı hissetmeniz doğal.
  • akhenaten  (25.01.22 15:28:05 ~ 15:29:37) 
1 haftaya alışırsın. görüntüsü kimsenin umrunda değil rahat ol.


  • mattiadestro  (25.01.22 15:46:33) 
Lisede 4 sene boyunca taktim. (2002-2006) bizim zamanimizda porselenler cok cabuk sarardigi icin hic bir hekim onermiyordu. Taktigim surece hic umursamadim. Agiz dolusu guler, kahkaha atardim. Ben utanilacak bisey olmadigini aksettirdigim icin hocalarim, arkadaslarim hep destekci olmustu. Rengarenk lastikler almistim bir de, normalde ayda bir hekimim degistiriyordu bi sure onu izleyip asil degistirilecegini ogrendim sonra her brakete ayri renk takarak kendim degistiriyordum. Ergenligim cirkin Betty gibi gecmesine ragmen hicbirini onemsemedim cunku sagligim soz konusuydu.


  • dedim ben sana  (25.01.22 16:22:43) 
Ben lisedeyken gözüken dişlerime porselen taktırmıştım çok memnundum. Sonucta aynaya bakan sizsiniz eğer porselen ile daha rahat hissedecekseniz porselen isteyin.


  • jazzabel  (25.01.22 16:39:27) 
Ben metal ile gezdim zamanında. Alışıyor insan zaten bir yerden sonra. Bence porselen daha kötü. Birinde tel olduğu belli. Tamam tedavi görüyor falan işte. Porselen olanda dişlerde tuhaflık varmış gibi. Böyle fantastik diyar canlısı dişi...

(bkz: invisalign)
  • nawar  (25.01.22 16:42:46 ~ 16:43:48) 
2 yıldır takıyorum nedense kimse umursamıyor gibi geliyor.

Sonunda ortodontik tedavinin normalleştiği gelişmişlik düzeyine geldik. Bu kadar kasmaya gerek yok.
  • denizgonen  (25.01.22 23:54:14) 
cevaplara teşekkür ederim, rahatladım


  • olimpia  (26.01.22 00:44:08) 
Seramik de olsa, metal de olsa gözüküyor ve belli oluyor zaten.
Bir yerden sonra alışıyorsunuz.

Aksine seramik olanlar, bir şey saklamaya çalışıp da saklayamamış görüntüsü verdiğinde bence kendine güven eksikliği varmış duruyor.
  • burfak  (26.01.22 11:50:35) 
benim dişler, dil ve çene çok güçlü, dilinle bile koparırsın, porselen dayanmaz dedi doktor :) sizin de öyleyse, metal daha iyi sonuç verir.


  • gabe h coud  (26.01.22 12:55:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.