[]

kahveseverlere sorular

en cok hangi kahve yapim seklini seviyorsunuz? neden? hangi markanin hangi kahvesini tercih ediyorsunuz sectiginiz şık için.

1. instant kahve
2. turk kahvesi
3. filtre kahve
4. kapsul kahve
5. espresso makinesinde
6. chemex
7. french press

sizlerden gelenleri de ekliyorum

8. aeropress
9. pour-over
10. mocha pot

 
evde filtre kahve, orta amerika kahvelerini severim, artık markadan ziyade ekonomik neresiyse oradan maalesef.
Dışarıda içiyorsam espresso bazlı şeyler içerim, americano vs.

  • whoosie  (25.01.22 10:17:03) 
filtre, bir de phin filtre diye bir şey aldım geçen gün. chemex mantığına benziyor, çok uğraşamam ama tadı daha fazla aldım gibi. sanalbaharattan alıyorum ben tadı çok anlamıyorum zaten ama bu ara üşendiğimden indirimde tchibo kapsül topluyorum.


  • passion rules the game  (25.01.22 10:23:51 ~ 10:24:18) 
5, melitta kahve makinesi, starbucks çekirdek kahve


  • gabe h coud  (25.01.22 10:30:26) 
evde;
1. aeropress (french press gibi)
2. türk kahvesi
aeropress pratik, frenchpress’ten bence daha iyi oluyor, kahve makinesi gibi yer kaplamıyor, çok sık içmiyorum. türk kahvesi alışkanlık.

dışarda;
1. filtre
2. espresso

fiyatlar malum. eve kronotrop ya da kahve fabrikasından alıyorum. dışarda içersem de kahvesi ve makineleri iyi olan takıldığım birkaç yer var, sadece oralarda içiyorum. zincir markalar ya da her köşede gördüğümüz kahveciler cok kötü, içmem daha iyi. instant kahve zaten kahve değil, çeşitli kimyasallar içiriyorlar millete. kapsül kahveleri de denediğim kadarıyla tatsız tuzsuz buldum, kahve taze tüketilmesi gereken bir içecek.
  • orient blue  (25.01.22 10:33:54) 
dışarda genelde türk kahvesi

evde espresso + chemex

french press'i sevemedim nedense
  • duyurukullanıcısı  (25.01.22 10:42:33) 
filtre kahve. jacobs vs gibi market kahveleri alıyorum genelde. ki bunlar bile 200tl/kg fiyatını aştı. diğer butik kahvecilere yaklaşamıyorum.


  • scudman1  (25.01.22 11:03:22) 
8-pour over çünkü tamamen manuel ve ancak bu sayede nitelikli kahvenin potansiyeli maksimize edilebiliyor. Ben v60 kullanıyorum ama kalita da yükselişte şu sıralar.
Bir markanın bir çeşidi ile devam edemiyorsun çünkü nitelikli kahve yılın belli dönemlerinde hasat edilip piyasaya sürülüyor ve bitiyor. Çok sevildiyse seneye aynısı gelebiliyor ama genelde kavurucular farklı çeşitler getirmeyi tercih ediyor. O yüzden bölge, işlenme ve fermente olma şekline göre tercih yapıyorum.
Kavuruculardan favorilerim coffee department, montag, boxx, kafein kültür. Bunlar belirli standartların üstünde çekirdek getirip kavuran, müşteri ilişkileri ve işin artizanal boyutunu gözardı etmeden hizmet veren işletmeler.
  • Bruce  (25.01.22 11:11:45) 
4. kapsül kahve. tchibo kapsüllerini tekrar kullanıyorum. genelde lavazza crema e gusto kullanıyorum.


  • mikahakkinen  (25.01.22 11:24:11) 
Filtre kahve tüketiyorum. Ayda yaklaşık 1kg kadar tüketiyorum ortalama. Çekirdek olarak alıp demlemeden önce öğütüyorum.

Aroastinglab sitesinden alıyordum önceden. Fiyat performansı fena değildi. Yılbaşından sonra bir anda tüm kahveler iki-üç katına çıkıp vasat kahvelerin bile kilosu 300 TL bandına gelince kendisiyle vedalaştık. Şimdi coffeetropic deniyorum. Fiyatlar nispeten daha uygun ve kahveyi sipariş edince kavuruyorlar. Ivırı kıvırı aylık 300 TL kahve masrafım var. Eğer biraz daha artizan bir seçeneğe yönelsem bu rakam şak diye 500'ü görür. Şaka gibi ama hiç komik değil.
  • thracia  (25.01.22 11:37:32) 
7 ve pour over.

Kahvenin cinsine ve o anki keyfime göre ikisi arasında gidip geliyorum.

Belli bir marka yok, deniyorum bol bol. En son yeldeğirmeni kurukahvecisinden aldığım Sumatra gayet güzeldi.
  • lüzumsuz adam  (25.01.22 11:37:57) 
turk kahvesi
mehmet efendi. çok lezzetli olduğu için değil kolay ulaşılabilir olduğu için

  • all girls dream  (25.01.22 12:13:57) 
filtre kahve - iyisini almadıkça hepsi aynı olduğundan tırcı gibi tchibo gold içiyorum


  • KidLazer  (25.01.22 12:54:08) 
Türk kahvesi, keyifli olduğu icin evde veya işte
Kapsül kahve, espresso ya da Amerikano kolay olduğu için, tchibo
Dışarıda süslü kahvelerden alıyorum kremalı falan
  • durgunfoton  (25.01.22 16:38:12) 
türk kahvesi: türk kahvesi makinesinde,
filtre kahve: chemex ile,
espresso bazlı kahveler: moka pot ile
  • hooiken  (25.01.22 16:42:15) 
eskiden evde french press kullanıyordum ama mokapota geçtim, çok daha güzel içimi. hazırlaması da gayet hızlı.

kahveyi değiştiriyorum sık sık. kahhve. com'u kullanıyorum. bazen acil lazım olunca yakındaki tchiboya uğruyorum. bir de bazen yerel yakında kahvecilerden deniyorum bir türlü net bir kahvem olamadı:)
  • red g  (25.01.22 17:08:38) 
Evde french press ve mokapot, dışarıda espresso içiyorum. Kahve makinesinden çıkan kahve hep acı ve tatsız geliyor bana. Bu ara Kronotrop kullanıyorum çünkü Getir'de o var :) ve gayet iyi. Bunun haricinde Caribou, Tchibo(African Blue ve Guatemala) beğeniyorum. Değişik şeyler denemek isterseniz yine başarılı bulduğum kafeingo diye bir site var, küçük miktarlarda çeşitli çekirdeklerden sipariş verebiliyorsunuz.


  • r_u_h  (25.01.22 17:30:24) 
Espresso makinesiyle hazırlıyorum,değişik espresso türlerini kolayca hazırlayabildiğim için.
Bu aralar coffeedepartment ‘ın yöresel kahvelerini tercih ediyorum.Hem taze,hem güzel paketlenmiş hem de aromaları hoşuma gidiyor.

  • arenas  (25.01.22 18:44:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.