[]

Yazıyıca toner alma sıkıntısı?

merhabalar

bende xerox workcentre 3025 marka yazıcı var. toneri bitiyor. internete baktım en ucuz toner muadil olanları tabi 90-100 tl arası. toner doldurma 80 tl dedi. heralde yeni toner almak daha mantıklı. peki orjinali almanın mantığı nasıl? orjinali 270 tl diyor. madilin 3 katı fiyatı. peki bunu almak mı daha mantıklı muadili mi?

bir de muadiller arasında da çok fiyat farkı var. 90 tl olan da var 145 tl olanda. aralarında ne fark var? hepsi aynı mı yoksa kalite kalite değişiyor mu?

 
yıllardır hp marka yazıcımda muadil toner kullanıyorum. paketten çıkan demo toner bittiğinden beri de orijinal toner almadım. hiç de bir sıkıntı yaşamadım. kırk yılda bir kullandığım da sanılmasın, on binlerce sayfa basmışımdır. nazlı bir yazıcı değilse sıkıntı olmayacaktır.

yazın 40 lira olan muadil, 100 lira olmuş. isterseniz dolduralım dedi ama istemedim. dolumu önermiyorum. ilk seferden itibaren bile kağıdı lekeliyor, iz bırakıyor vs.

ankara demirtepe'de bir tonercim var, hep oradan alırım, bir sıkıntı yaşamadım.
  • kibritsuyu  (24.01.22 17:30:10 ~ 17:31:18) 
Zaman tasarruf zamanı.
çıktılar çoğunlukla siyah renk ise dolum yaptırın. İkinci seçenek muadil.

Baskıda renk konusu önemliyse orjinal almak iyi olur ama sonraki dolumlarda baskı kalitesi de düşecektir.
Bir de sonradan doluma izin vermeyen yazıcılara yapılan bir yazılım ayarı ile o baraj da aşılıyor türünden bilgi var.
  • Erva  (24.01.22 18:14:42 ~ 18:44:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.