[]

İcra Müdürlüğünden Haciz Kaldırma Yazısı

Arkadaşlar selam, pandemi nedeniyle işsiz kaldığım dönemdeki ufak bi kredi kartı borcu nedeniyle banka hesaplarıma ve 1 bankada bulunan kiralık kasama haciz geldi, çok şükür borcu ödedim, şimdi uyap vatandaş portal'dan bakınca icra dosyası kapalı gözüküyor.

Yalnız hesaplardaki haciz bir türlü kalkmayınca bankanın avukatını aradım, "icra dairesi parayı henüz bize göndermedi, o gönderince haczi kaldırabiliriz" diye yokuş yaptı. Ben de bunun üstüne bir arkadaşımdan rica ettim, (Ben İzmir'deyim, icra dairesi İstanbul 26.) cuma günü Çağlayan Adliye'ye gidip sordu, bankalara yazı yazılması için (daha doğrusu sanırım artık yazı yok da işte e-hacizin kaldırılması için) banka başına 5.5 liradan mı ne toplamda 27.5 lira para yatırmamız gerekiyormuş. Arkadaş yatırayım hemen demiş ama o gün denetleme olduğu için bugün alamıyoruz demişler. (Dünyanın en saçma şeyi ama neyse)

Son 2 haftada internette bulduğum telefonlardan en az 100 kere aramışımdır bugüne kadar icra dairesini ama hiçbir şekilde ulaşamıyorum.

Netice olarak soru şu: Ben bu parayı uyap üzerinden veya icra dairesinin iban'ına yatırsam hemen görüp haczi kaldırırlar mı? En hızlı şekilde nasıl halledebilirim bunu? Salı gün sonuna kadar bu kasaya ulaşmam gerekiyor, nasıl halledebilirim? (İstanbul'daki arkadaş yarın müsait olmadığı için gidemiyor, çok da zorlamak istemiyorum işinden izin alıp gidiyor adam)

Şimdiden teşekkürler.

 
İcra dairesinin masraflar için ayrı bir hesabı var. O hesaba para yollaman gerekir. Açıklama kısmına mutlaka dosya numaran, ad-soyad, tc ve telefon numaranı yaz. Neye istinaden gönderdiğini de yazabilirsin. Dekontunu da bankanın avukatına yolla maiile vb. İş hızlanır.


  • silah taciri  (24.01.22 01:10:03) 
İcra dairesine asla telefonla ulaşamazsınız bu bir
İkincisi icraya elinde Vakıfbank bankomat kartı olan birini gönderirseniz odeme işi çok kolay hallolur.
Bu mümkün değilse bulunduğunuz ildeki icra dairesine gidip İstanbul'daki icra dairesine hitaben haciz kaldırma yazısı yazılması talebinizi içeren dilekçenizi yazil gönderin. Parayı da internetten banka hesabına gönderdiğinizi yazın (hesap numarasini gene bulunduğunuz ildeki icra dairesine teyit ettirin "ben İstanbul'da su icra daresine masraf göndereceğim şu hesap numaralarıni buldum doğru müdür? Diye)

Bu şekilde yaparsanız dilekçe önlerine düştüğünde masrafı ödemiş olacaginizdan işlemleri çabuk yapma olasıligi artar.
  • sanguine  (24.01.22 09:02:08) 
İşi takip edecek biri olmadan kısa sürede netice alamazsın. Ya avukat tutup işlemlerini takip ettir ya da kendin gel hallet. İcra daireleri aşırı yoğun olduğundan önlerine senin gibi binlerce talep düşüyor. Sana sıra gelene kadar atı alan üsküdarı geçer


  • deepfear  (24.01.22 14:18:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.