[]

Tırnağın dibindeki deri parçaları

Doğru şekilde tarif edebildim mi bilmiyorum ama el tırnaklarının özellikle başparmak ve işaret parmaktaki tırnak diplerindeki deriler böyle ufak ufak şeritler halinde kalkıyor yerinden, bunun nedeni ve çözümü ne olabilir? Teşekkür ederim.




 
Kütikül dediğimiz ölü deri.
Çözüm basit: manikür :) ve nemlendirme tabii ki.

  • art pepper  (23.01.22 23:07:12) 
Manikür.


  • ruhen hastayim ben  (23.01.22 23:07:25) 
Hayır bahsettiğim yer kütikül değil, yani tırnak dibindeki bölgeden bahsetmiyorum, öyle yazmışım özür dilerim fakat bahsettiğim yer kütikül bölgesinin altındaki deriler kalkıyor.


  • Zaman Tamircisi  (23.01.22 23:13:46 ~ 23:19:13) 
Tırnaktan bağımsız olarak derinin soyulması mı? Görsel paylaşırsanız daha faydalı olur belki.


  • art pepper  (23.01.22 23:17:47) 
Tam olarak fotoğrafta işaretlediğim bölge.

ibb.co
  • Zaman Tamircisi  (23.01.22 23:19:20) 
Ağır içerikli kimyasal kullanımı, aşırı el yıkama, alerjenlere maruz kalma, tırnak ve tırnak eti yeme, cildi nemlendirmemek gibi sebeplerle olabilir. Nemlendirin ve temizlik alışkanlıklarınızı gözden geçirin bence. Koparmak yerine tırnak makasıyla kesin.


  • art pepper  (23.01.22 23:22:45) 
bende de ara sıra oluyor
vitamin, mineral vs. gibi bir şeylerin eksikliğinden dolayı olduğunu okumuştum.

  • rose parks  (23.01.22 23:36:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.