[]

Yıllardır bir şeyler satmak istiyorum [kariyer tavsiyesi]

Dedemin dedesi bile memur olan bir aileden geliyorum. Farkındayım, ticaret hiç kolay değil, evet çok riskli.

Bir konu hakkında uzun yıllar çok araştırma yapıp hiçbir aksiyon almayan bir kişiliğim var. Belki mükemmeliyetçiyim, bilmiyorum. Yabancı dil öğretmeniyim, lisans bitirdim, aynı alanda yüksek lisansa devam ediyorum fakat herhangi bir yerde çalışmıyorum. Düzensiz olarak özel ders gelirim var sadece. Sanki yarın bu işi en iyi şekilde yapmak için okumalar yapıyorum, ders planları oluşturuyorum, makaleler yazıyorum fakat bu işin sahasında değilim.

Farklı meslek gruplarından insanları sürekli gözlemleyen bir yapım var. Belki çok kişi yapıyordur bunları ama her tipte insanı analiz etmeye çalışıyorum. Ne kadar mutlu, ne kadar kazanıyor, kaç gün tatil yapabiliyor, nasıl risk alıyor, yıpranma payı ne düzeyde, nasıl bir hayat yaşıyor gibi sorular.

Çok uzun zamandır da beni heyecanlandıran şey bir değer/marka oluşturup o şeyi internet üzerinden satmak. İnternetteki pazar yerlerine girmek, instagram'da marka hesabı açmak; web sitesi oluşturup bir şekilde ticaret yapmak. Özellikle kendince bir çaba gösterip gelir elde edebilen gençleri, çok düşük sermayeli insanları görünce iyice gıpta ediyorum.

Anlattığım gibi, bir işi hiç bilmeden o işe girebilecek bir kişiliğimin olmamasının yanısıra, o iş hakkında optimum düzeyde bilgi sahibi olsam bile adım atmaya çekiniyorum, bahaneler üretiyorum. Neyse ki sosyal konularda böyle değilim. İş sadece para kazanmaya geldiğinde inanılmaz çekingenim.

Tembel biri de değilim, disiplinliyim. Sürekli bir şeyler yapıyorum. Okuyorum, yazıyorum, ama bir gelir modeli oluşturmuyorum.

Bana ne önerirsiniz? İçimde çok büyük bir potansiyel var gibi hissediyorum. Ama o işler öyle değil, sen bildiğin işi yap mı dersiniz, yoksa gözümü açacak yollar da gösterebilir misiniz?

 
Ürün konusunda hiç fikriniz yok mu? En önemli kısmı düşünmemişsiniz. Bu belirsizlikle sadece bir şirkette satış departmanında iş bulmaya çalışmanızı ve satış tecrübesi kazanmanızı tavsiye ederim.


  • dissendium  (23.01.22 14:54:35) 
Satış yapmak istiyorsunuz.
Yabancı dil öğretmenliği düzgün yapıldığında, özel ders verildiğinde çok iyi kazanç getirebilecek bir meslek.

Öncelikle hizmetinizi güzelce satmaya odaklanın derim.
Hizmetinizi satarken edindiğiniz tecrübe ve ders verirken edineceğiniz network sayesinde bir gün istediğiniz gibi bir ürün satma aşamasına gelmeniz gayet mümkün.

Hatta belki de satacağınız şey yabancı dil öğretme ile ilgili bir şey olacaktır.
Bir kitap, bir kurs, bir öğretme şekli, farklı ve yaratıcı bir yöntem.

Ben kendinizi ve hizmetinizi satmaya odaklanın şimdilik derim. Bir yandan da satmak isteyeceğiniz ne ürün üretebileceğinizi düşünün.

Toptancıdan ucuza mal alıp internette satmak konusunda çok ciddi bir rekabet var ve kar marjları çok düşük. İadeler, kargo paraları sebebiyle eskisi kadar kazançlı bir iş değil sanırım.
  • michael_knight  (23.01.22 15:34:29) 
Pahalı olan bir şeyi ucuza üretip satmaniz lazım. Bir Türk işadamı/usta vardı. Bir makineyi görünce biraz inceleyince aynısından çok daha ucuza yapıyordu. Sanırım makine fuarlarına girişi vs yasaklanmıştı.

Sizde piyasada pahalı olan bir şeyi ucuz yollu üretmenin yolunu bulun. İlla makine vs olacak diye bir şey yok. Kedi köpekler için barf mama vs üretmek de olabilir, hediyelik kar küresi de olabilir, sadece örnek olsun diye yazıyorum bunları.

Pazar araştırması yapın ve neler fahiş fiyata satılıyor onları bulun. Bazılarının aslında fahiş fiyat olmadığı vs ortaya çıkar araştırmanız sonrasında. Sonra fahiş fiyatlı olanlar arasında hangisi daha kolay üretilir, hangisi daha çok kesime hitap eder vs diye düşünün. Sonra da kaynak bulmaya odaklanin.
  • mezarkabul  (23.01.22 16:06:51) 
satış yapacaksan etsy.com da yap. hem iyi para kazanırsın, hemde ingilizce olduğu için zorluk çekmezsin.

ya da orda bulduğun bir ürünü tr uyarlamasını yapıp sen ürettirebilirsen belki şansın türk e ticaret sitelerinde artar.
  • al basmadan donu var  (24.01.22 00:23:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.