[]

Doktorun yazdığı magnezyumdan eczanenin para alması

Daha önce doktor reçetesiyle az para vererek aldığımız magnezyum diasporal için eczane sgk karşılamıyor diyerek eşimden az önce 150 TL para almış. Açıklama da yapmamış karşılamıyor demiş. Karşılaması gerekiyor oysa ki. Sinir oldum ama ödedikten sonra yapabileceğimiz bir şey var mı? Fark eder mi bilmiyorum ama gebelik takibinde yazıyor doktor. En son 6 hafta 3 gün önce almıştık.




 
Gidin bence paranizi talep edin. 1 hafta once anneme aldik para vermemistik.


  • sen nasıl bir insansın  (21.01.22 16:48:24) 
pastil olarak yazıldıysa sanırım karşılamıyor. zira şöyle bilgiler buldum, siz de bir bakın isterseniz:

ilacfiyati.com
www.ilacarsivi.com
  • nimberjack  (21.01.22 17:03:04) 
Aradım bunu sgk karşılıyor para almışsınız dedim, şöyle bir fotoğraf gönderdiler: www.hizliresim.com

@nimberjack pastil değil saşe yazıyor
  • gmzo  (21.01.22 17:06:04) 
bazı ilaçların ödeme statüsü sgk tarafından değiştirilebiliyor.


  • jelly bear  (21.01.22 17:09:07) 
@jelly bear bunu bizim vatandaş olarak takip edebileceğimiz resmi bir kanal yok mu acaba? eczacılara da güvenilmiyor çünkü. tekrar kontrol ettim bu takviye ile b12 takviyesine ikisine bir arada 8 aralıkta 27 tl vermişim.


  • gmzo  (21.01.22 17:11:44) 
Aynısını gebeliğim boyunca kullandım ve devlet karşılamıyor.


  • cilekli krep  (21.01.22 21:50:49) 
Yıllardır geri ödemesi yok, daha önce aldığınız ya başka bir şeydi ya da o zaman yanlışlık olmuş para almamışlar. Eczacılara niye güvenilmesin, bilgi talep ederseniz verilir kimse geri ödemesi olan ilacı size ücretli verecek değil.


  • malwethiel  (21.01.22 22:24:28) 
Mobilden editleyemedim, özel sigorta vs o şekilde almışsanız bilemem tabii ki.


  • malwethiel  (21.01.22 22:25:49) 
Çok enteresan çünkü araştırdığımda forumlarda da kimisi sgk'nın karşıladığını, kimisi karşılamadığını söylemiş. Hatta birisi eczacının önce karşılamıyor dediğini, itiraz edince a tamam karşılıyor diyerek çevirdiğini söylemiş. Daha önce aldığım takviyenin ne olduğunun gayet tabii farkındayım ne olduğunu bilmediğim ilaçları alıp içmiyorum.

@malwethiel güvenilmiyor çünkü neredeyse kimse işini düzgün yapmıyor artık bu ülkede. Kendi işinizi kendiniz araştırıp peşine düşmek zorunda kalıyorsunuz. Bu eczaneyi evime çok yakın olduğu için tercih ediyorum. Daha önce bana "muadil" olarak önerdikleri takviyenin içeriğinin doktorun önerdiği ile alakası yoktu, bunun üzerine bir süre gitmedik. Hava çok soğuk olunca bugün bir şans daha verip yine pişman olmuş olduk. Yani mesele öyle maddi çıkar sağlama olmak zorunda bile değil, iş bilmezlik.

Yarın bir önceki eczaneyi de arayıp soracağım, karşılıyor derlerse bugün aldığım takviyeyi gidip iade edeceğim.
  • gmzo  (21.01.22 23:27:02 ~ 23:32:10) 
Yarın arayacağınız eczanedekiler de bugünkü eczacı ile aynı rx dediğimiz programa bakacak ödeme bilgisi için ve size atılan görseldekini görüp geri ödenmediğini söyleyecekler.

Bu arada sgk’nın ödeme koşulları günden güne bile değişebiliyor. Bütün eczacılar her an her ilacın güncel geri ödeme durumunu ezberleyemeyip rx’teki ödeme koşulları ne ise gelen hastaya da onu söylüyor. Günde belki sizin gibi 1 hastanın alacağı bir ilacı bırakın yatan hastalara ayda binlerce adet kullanılan ilaçlarda değişiklik oluyordu ben hastanede çalışırken ve bütün ödeme koşullarını en iyi bildiğim ilacı bile hastalara düşerken sık sık kontrol ediyordum değişiklik var mı diye.
  • ms brownstone  (22.01.22 00:04:51 ~ 00:06:10) 
muadili varsa onu karşılıyor olabilirler.

geçen bana öyle oldu, eczacı bunun muadili yazdırın bunu karşılamıyor artık dedi.
  • jelly bear  (22.01.22 13:13:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.