[]

devletin sagladigi saglik guvencesinden cikmak

yillar once twitter'da takip ettigim hatta o zaman ekside de yaziyordu eleman kendi sirketini kurunca bag-kur odememek icin dava acmisti sonra sonucu ne oldu bilmiyorum.

bazen benim de aklima geliyor yani ben devlete hadi emeklilik yine ok de saglik icin neden prim odemek zorundayim devlet neden bundan cikmam sansi tanimiyor kamu saglik sisteminin de bu kadar icine edilmisken bari birak herkes kendi yoluna gitsin. bunla ilgili duydugunuz bir dava falan oldu mu ya da fikriniz nedir? ozellikle her muyane sonrasi odedigim kalemlere ilac fiyatina aldigim hizmete vs bakinca hep aklima gelir.


 
bir yerde işçi isen mecbur ödüyorsun ama eğer bagkurlu olailecek bir işin varsa primleri ödeme yıllarca birikir daha sonra bu sgk afları ile bu borçlar donduruluyor yani ilerleyen yıllarda istersen devletten satın alabiliyorsun ve daha da ucuza geliyor.


çıkamıyorsun, üstüne üstelik hiç bir sosyal güvenlik kurumuna tabii olmazsan bile genel saglık sigortası ödemek zorundasın.
  • liberal  (21.01.22 15:42:56) 
Trafik sigortasi gibi baskasina verecegin zarari oduyorsun bu yuzden cikamazsin
Aslinda kendini zorla sana sigortalattiriyor.

Yani sen devletin sigorta primini oduyorsun devlet zora dusmesin diye.
  • divit  (21.01.22 16:21:06) 
sağlık güvencesinin faydası çok pahalı bir hastalığa yakalanana kadar kötü, bu konuda haklısın.
ama özel sigortanın karşılamayacağı bir hastalığa denk gelirseniz büyük bir faydası var
dolayısıyla ikisini de devam ettirmek mantıklı ki bu tarz pahalı hastalıklar da mevcut havuzdan ödenebilsin.
aksi örnek için amerikan sağlık sistemini inceleyebilirsin. dünyada kişi başına en yüksek sağlık harcaması abd’de ama ortalama hayat süresi negatif ayrışıyor benzer ülkelerden.
  • roket adam  (21.01.22 21:24:42 ~ 21:24:52) 
hukuken mümkün değil. söylediklerinde haklısın o ayrı.


  • paintov  (22.01.22 13:39:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.