[]

interneti silmek mümkün mü?

yok yani sileceğimden değil de bir an merak ettim. mümkün mü?




 
İnternet dediğimiz şey kablolarla birbirine bağlı bilgisayarlar. Bu bağlantıları koparırsanız interneti kesmiş olursunuz. Ama artık okyanuslar arasında, ülke içlerinde ve uydularla bağlantılar sağlandığı için koparmak öyle çok kolay olmayacaktır. Koparsanız bile datalar bir yerlerde fiziksel disklerde kalmaya devam edecektir.

Silmekten kasıt dataların yok edilmesi ise, o da mümkün bir yerde fakat imkansıza yakın. Örneğin facebook'un her kıtada data serverları var. Yedeklerin yedekleri var. Hangi birini sileceksiniz? Daha google ın microsoftun, veya devletlerin kendi serverlarını saymadım bile. Evde kendinizin bile bir server ı olabilir, hangi birini sileceksiniz?
  • ananiyimioguz  (21.01.22 11:45:45 ~ 11:47:10) 
bütün serverlardaki bütün verileri silmen gerekir yani bütün serverları yakman gerekir

dünyanın farklı noktalarına eş zamanlı olarak atom bombası gibi emp bombası atarsan tüm serverları yakacağın için mümkün

ama eş zamanlı olması lazım yoksa malum herkes japonya serverına veya avustralya serverına geçer.
  • duyurukullanıcısı  (21.01.22 11:48:29) 
nereden sileceksiniz? aklima su sahneler geldi :)

m.imdb.com
  • in vino veritas  (21.01.22 11:50:25) 
Mumkun.
Hepi topu birkac kabloyu koparsan tum dunya agini cokertirsin.

Gecmiste amerika akdeniz kablosunu yanlislikla(!) koparip bizim agi bile dalgalandirmisti.
  • divit  (21.01.22 13:17:34) 
Divit'in dediği gibi şu an tüm internet kablolarınının neredeyse tamamı okyanus-deniz altı yollardan geçiyor uydu ile iletişim %1 bile yoktur, bunları yok edersen interneti de bir şekilde? silmiş olursun, elde data vs olsa bile bu kablolar gittikten sonra bir işe yaramaz, kabloların geçtiği yolların haritası da var bu arada Marmara denizinin altından da bikaç kablo geçiyor. Kabloların uzunluğu da şu an 1 milyon km'yi geçmiştir sanırım en son 800 bin civarındaydı.


  • Zaman Tamircisi  (21.01.22 13:24:18 ~ 13:28:01) 
Bir de dns olayi var.
Dns sunuculari cokse zaten google.com bosa cikiyor.

Bu yuzden hepimiz(dns adminleri) ayni anda ucaga binmeyelim muhabbeti yapiyorlardi 2 sene once.
Internet normalde merkeziyetsiz bir ag olmasi lazimken 5 tane sirket altina girince su an cok kirilgan vaziyete geldi.
Sadece amazon cokse abakusler hesap donemine geri doneriz.
  • divit  (21.01.22 13:38:01) 
@in vino veritas, asıl merak ettiğim de buydu. diğer arkadaşlar da çok değerli bilgiler vermiş ama benim aklıma takılan, bunu sağlayacak bir virüsün tasarlanabilirliğiydi.


  • zezari  (21.01.22 17:27:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.