[]

Canon lens var kamera yok,

resimyukle.io
resimyukle.io

1. Bu iki lens kaça satılır?
2. Bu iki lensten biri kamera alınırsa canlı müzik yayınında daha iyi görüntü verir mi?
3. Bu iki lensle uyumlu hangi kameralar var?
4. Sarı sitede İstanbul-izmir seçili filtreli link paylaşabilir misin?
5. Sizce bu lensleri satıp kamerana alamak mantıklı mı?

Teşekkürler.

PS. Şu kamera gayet iyi, bunu sarı siteden alabilirsiniz dediğiniz kameralari paylaşırsanız çok sevinirim.

 
Canon EF-S lensler

1) Çok para etmez ; 40mm 1000-1400TL , 10-18mm 2000-2250TL
2) 10-18mm geniş açı lensi, 40mm portreye yakın. Canlı müzik derken geniş açı sahneyi tam gösterir, 40mm ile detay mesela gitar calan kisiyi yada parmaklarını tellerin uzerinde cekebilirsin.
3) Canon EOS ile başlayan DSLR makineler uygundur.
4)
5) Canon 5d,6d gibi başlayan makineler full-frame yani tam kare profesyonel, 60d-70d-80d gibi başlayan makineler yarı profesyonel, 100d-200d-300d gibi makineler amatör seri.
Bu lenslere sahip olsaydım yanına ucuzundan bir zoom lens alıp (70-200mm) gibi eski olsada az kullanılmıs temiz 5d mark2 full frame profesyonel makine bulup devam ederdim. Ama video niyet ise o zaman lens donusturucu alip eos m gibi daha kompakt ama video gucu iyi makinelere yonelirdim.
  • Northern Mariner  (21.01.22 13:51:21 ~ 13:52:06) 
EF-S olan fullframe makineye takılmaz (uyuyorsa bile yeterli görüntü oluşturamadığı için kenarları siyah halka olur) qph.fs.quoracdn.net

phototraces.b-cdn.net

40mm olan EF galiba, pancake lens. O olur. İkisini de crop (aps-c) sensörlü makinelere takabilirsin.

Canon 5-6 tek haneli seri fullframe, 60-600 vb. tek ve iki sıfırlı seri APS-C yani croplu sensör. Bunlara diyelim 40mm taktın, 1.6x kesiyor 60 küsur mm gibi görüntü alıyorsun.

not: videoda autofocus, 4k vb. elde etmek için bunları satıp Fuji'nin giriş seviyesi 4k çeken makinelerine bakardım.(+kit lens olabilir)
  • nhk ni youkosu  (21.01.22 14:19:33 ~ 14:21:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.