[]

Kan Arama İlanları Hakkında Soru

Yaygın bulunan kanların bulunması için bile ilanlar veriliyor. Devletin elinde kan stoğu yok mu? Hasta yakını kan bulmak zorunda mı? Kan bulamazsa ya da aramaz ise sonuç ne oluyor?




 
Yok
Evet
Bir şekilde bulunuyor
  • art pepper  (20.01.22 22:20:37) 
işin tam nasıl olduğunu net bilmiyorum ancak anladığım kadarıyla durum şuna yakın birşey;

devletin elinde kan stoğu var ancak o kadar rahat durumda değil. kızılayın ayrı, üniversite hastanelerinin ayrı kan bankaları var. bir üniversite hastanesine girdiğinizde siz kan verecek kişi getirseniz de getirmeseniz de o operasyon stoktaki kanlardan yapılıyor. ancak oraya borçlanmış gibi oluyorsun. kullanılan kan kadar (kaç ünite kullanıldıyda) kişi getirip yerine koyuyorsun. sen getirmezsen, ben getirmezsem bir noktada sistem çöker. o zaman adam masada kan mı bekleyecek. getirmezsen günün birinde sana ya da bir yakınına kan bulunamaz. olan bu olur.

bazı durumlarda sıcak kan diye bir ayrım var. illa o sıcak kan isteniyor.sebebi ne, farkı ne bilmiyorum. bilen varsa anlatır.
  • draconas  (21.01.22 08:43:52 ~ 08:49:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.