[]

mantar enfeksiyonu

selam forumdaşlar,

geçen duyuruda okudum, lysol denen dezenfektan her tür bakteri, mantarı öldürürmüş.

şimdi, iki sene önce havuzda tırnak mantarı bulaştı. iki yılda iyileştim.

eski ayakkabıları giymeyin demişlerdi, hatta bir çorabı bile iki kere giyemez oldum, sürekli kaynatıp falan giydim.

şimdi eski ayakkabılarımı steril edeyim kullanayım diyorum çünkü beğenerek aldığım 10-12 çift ayakkabı söz konusu.

bunları lysol dezenfaktan ile iyice yıkasam, tırnak mantarı ölür mü ?

iyi geceler.

 
şöyle bir bilgi gördüm:
"You can take wadded up newspaper or paper towels and spray them down with Lysol and stuff them in the shoes and just leave them there overnight. That'll kill the fungus in there. It'll also kill other bacteria."
www.king5.com

başka bir yerde de şu yazıyor:
It is controversial whether spraying shoes with antiseptics actually helps to control fungal infections although studies have shown Lysol and Mr. Clean sprays kill pathogenic bacteria and fungus on surfaces after five minutes of contact, and that antifungals, ultraviolet light, or ozone can decontaminate shoes. However, it remains to be seen if these measures actually reduce fungal infections.
www.hmpgloballearningnetwork.com

yani tam kesin geçirir mi emin olunamıyor sanırım, gerçekten yardımı olup olmadığı tartışmalıymış. sonuçta çeşit çeşit mantar var, hepsine yaramıyordur belki lysol çözümü. bir de dermatologlar böyle durumlarda eczanelerden alabileceğiniz bazı kimyasallar reçete edebiliyorlar, kullanımını da anlatarak. daha kesin çözüm olsun derseniz bir dermatoloğa danışarak bilgi alabilirsiniz, yazık olmasın iki yıllık emeğinize.
  • nimberjack  (20.01.22 23:01:27) 
Mantarlar spor halinde kendini korumaya aldigi icin kolay kolay boyle seylerden etkilenmezler.

Duvari ister bazla ister asitle sil yine kuflenmeye devam eder.
Mantari aktiflestirip 10-15 gunde bir kafasina vurman lazim.
Zor is yani.

Bowling salonlarinda ne kullaniyorlar acaba.
Uv lamba,ozon,sprey hepsinden vursan aslinda :)
  • divit  (21.01.22 01:26:15) 
Tırnak mantarının oluşumunda ayakkabının rolü mantarın çıkış noktası olmak değil. Mantarın tırnak köküne nüfuz edebilecek ortamı sağlamak.

Bu ortam nedir? 35 derece üzeri ve nemli ortam. Bu ortam düzenli bir şekilde sağlandığında bir tanecik mantar hücresi bile tüm parmak ve tırnaklarınızı istila edecektir.

Eğer ayakkabılarınız nefes alan kumaştan değilse, çabuk/çok terletiyorsa, kurumaya ve içindeki nemi atmaya fırsat verilmeden, her gün arka arkaya giyiliyorsa, üstüne siz de terlemeye meyilli iseniz. o tırnak mantarı parmak arası mantarı yine tekrarlar.

Yapacağınız şeyler ayakkabıları nemsiz ortamda kurutmak, iki gün arka arkaya giymemek, ayakta terleme durumu ayakkabı bağımsız ise çorap giymeden güzel kurutup pudralamak veya eldiven çorap giymek.

Hatta gerekirse nefes almayan kumaşı ve terletmeye meyilli tabanı olan ayakkabılardan kurtulmak olacak.

Ayakkabıyı steril etmekten ziyade güneşle kurutma, içini karbonatlama (kokuyu + nemi alır) veya çamaşır kurutma makinesine atmak daha iyi bir çözüm olabilir.

Çünkü 1 tanecik mantar hücresi kalsa bile uygun ortamı verdiğiniz an yine üreyecektir.
  • herp  (21.01.22 02:32:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.