[]

kentsel dönüşüm

Aslında bireysel dönüşümden bahsediyorum. Yani eski binanın müteahhit ile anlaşılıp yıkılıp yeniden yapılması.

Gördüğümüz kadarıyla dönüşüme giren binada daireler metrekare olarak mutlaka küçülüyor. Bizim binanın ön cephesinde ufak bir bahçe de var, bina genişliği kadar ve 3-4 m uzunluğunda. Mesela, bu alandan faydalanılarak bina dönüşüme girdiğinde dairelerin metrekarelerinin genişlemesi ya da en azından küçülmemesi mümkün müdür? Zira binada daireler 2+1 ve halihazırda epey küçük, dönüşümden sonra 1+1'e dönmesi veya ikinci odanın pratikte oda olarak kullanılamayacak kadar küçük olması ihtimali doğuyor böyle bir durumda.


 
bunu müteaahit projelendirmeden bilemezsiniz. ama ufak bir bahçe bir şeyi değiştirmez. artık binaların bazı standartları var. meseja asansör şart, eskisinde yoksa oraya da bir yer ayrılacak. aynı şekilde otopark olacak vs. imar planında kat izni şimdikinin çok yükseğidir, kendisine kalacak daireler müteahhiti kurtarır yine girer o işe mesela. çok denklem var, burada yanıt alınabilecek bir konu değil.


  • kenarortay  (20.01.22 14:52:41) 
O bahsettiğiniz alanlar yani bahçeler, açık otoparklar vb. aslında çekme mesafelerinin içinde kalıyor. Oralara inşaat yapılamıyor. Eğer binanızın oturduğu arsanın imarı bugün de yapıldığı günkü kadar ise, yani yapılacak inşaat alanı dün de bugün de aynıysa; dairelerin küçülmesini istemiyorsanız müteahhite kat karşılığı vermeyeceksiniz, kendi cebinizden yaptıracaksınız.


  • malheiros  (20.01.22 18:53:32) 
O arsaya ait imar durum belgesi olmadan bunu kimse net cevaplayamaz, ancak bölgeye ahkim bir müteahhit veya mimar belediyenin o arsaya ne kadar imar vereceğini %99 bilir ve ona göre bir avan proje çizer.

Etraftaki binalara bakın, sağınızda solunuzda birbirine yapışık binalar yoksa yanlardan 3'er metre, arkadan 3 metre çekeceksiniz bir kere.

Sokağınız/caddenizdeki en yeni binalara bakın, onlar sokak/caddeden ne kadar çekmişse siz de o kadar çekeceksiniz 3-4-5 metre yerine göre değişir.

Daireler ufalsın istemiyorsanız kendiniz yaptıracaksanız +1

Ki bazı binalarda kendiniz de yaptırsanız eskisi kadar büyük yapamıyorsunuz daireleri. Bina zamanında o kadar fazla büyük ve proje dışı yapılmış oluyor ki yeni imara göre çok ufalıyor.
  • John Bloor  (21.01.22 10:06:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.