[]

kedi ile ilk defa yolculuğa çıkmak

merhaba sevgili duyuru ahalisi,

çok akıllı 9 aylık bir tekir kedimiz var. genel olarak çok rahat kafada bir hayvan. hiçbir şeyden korkmaz. taksi araba veteriner bu üçlüden gram korkmuyor, evde de gayet rahat takılan bir hayvan.

yarın uçakla ilk defa 1 haftalığına şehirdışına çıkacağız beraber. bu beni biraz endişelendiriyor. hem ilk defa uçağa binecek hem de 1 hafta ailemin evinde kalacağız beraber, yeni bir ortam olacak onun için.

1- uçağın kalkışı inişi vb. farklı bir hissiyata sahip olduğu için, sizce bu onu korkutur mu? (yanımızda olacak). arabada 1-2 saat daha önce yolculuk yaptık gayet rahattı.
2- 1 hafta boyunca farklı bir evde kalacağız. bu sizce sıkıntı yaratır mı? bizim evdeki her köşeyi ezberinde bilen bu hayvan başka eve gidince dumur olur mu? kediler kendi ortamlarından uzaklaşınca kaygı vb. yaşayabiliyorlarmış diye okudum birkaç yerde.
3- en önemlisi, dikkat etmemiz gereken bir tavsiyeniz var mıdır?

uçuş sonrası edit: cevaplar için teşekkürler. giderken biraz korktu. fakat eve gider gitmez özgüveni yerine geldi. hatta aşırı mutlu bile oldu değişiklik oldu ona. dönerken ise uçakta da korkmadı dışarıyı izledi sonra uyudu. normalde kucağa gelmeyen kedi uçuştan sonra kucak sever oldu hatta çok ilginç. heralde uçakta el mecbur kucağa oturunca tadını aldı :)

 
Taşıma kabının boşluklarından patisini çıkarmaya çalışıp kanatmıştı benimki ilk uçuşunda. Sakın ve rahat bir hayvan olmasına rağmen panik olmuştu baya ama çok normal, basınç vs değişiyor sonuçta. Uçuş için resmi prosedürleri hallettiniz mi? Firmaya bildirmeniz gerekiyor.

Bir de sakinleştirici jel vermeyi düşünebilirsiniz, ben vermemistim.

Yeni eve geçtiğinde birkaç saat kuytu köşede geçirebilir, darlamayin hayvanı, kendi çıkana kadar beklesin oralarda.
  • mezarkabul  (20.01.22 04:58:19) 
ucak durumunu bilemiyorum.

yeni ev konusunda: benim kendi golgesinden bile stres olabilecek kadar gergin kedim (abartmiyorum) yeni eve 2 gune alisti, ama alisana kadar kiyida kosede kalabilir dendigi gibi. hic zorlamadan kendi haline birakmak ve kendi temposunda rahatsiz edilmeden cesaretini toplayip kesif yapmasina izin vermek gerekiyor.
  • robokot  (20.01.22 05:08:01) 
Yeni eve alışır alışmasına da alışana kadar evin bir köşesine de sinebilir, kaçma teşebbüslerinde de bulunabilir. Ona göre tedbir alın derim.


  • not dark yet  (20.01.22 10:44:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.