[]

Dolandiricilik hk.

Merhaba gecen 2 hafta once bi bos anima denk gelip facebook uzerinden yedek parca satan biriyle iletisime gecip para gonderdim birine.

Konusma whatsap uzerinden oldu ( su an kapali ) bana iban verdi parayi hemen yollarsan parca cikacak vs diye aceleye getirip parayi yollatti bana.

Neyse iban icin muhasebecim diye birinin numarasini verdi.

Ben simdi parayi gonderdim aciklamada xx arac plakali falan belirttim dekonta.

Neyse surec savcilikla falan olacak ama ben para yolladigim kişinin iban sahibinin adresine kadar ogrendim, annesinin teli, tc si falan hatta ayni ildeyiz.

Su an itibari ile ne yapsam ? Anensinden numarasini arayip telefonda mi konussam direk evine mi gitsem ?

Soyle bir durum olabilir hesap bi kisi adina ama kart baskasindadir bunun hesabindan para cekiyor olabilirler ?

Nasil bir yol izlemeliyim, savcilik uzun surer gibi. Polisle gitsem ?

 
O iban farkli birine aittir. Suc duyurunu savcilik yerine karakoldan yap. Cok daha hizli sonuc alirsin.


  • müptezeller diyari  (20.01.22 00:08:52 ~ 00:09:27) 
kişisel verilerin korunması kanunu falan var ya, vay efendim sen beni nerden buldun ettin falan deyip şikayetçi olursa senin onu uğraştıracağından daha çok uğraştırır seni :) dertsiz başına iş alırsın.

avukat değilim ama böyle olacağını tahmin ediyorum.
  • killerbee  (20.01.22 00:10:52) 
@killerbee tahmin ettigin gibi olabilir
@muptezeller valla oyle de bir ihtimal var da sonucta hesabina giren cikan para o kiseye ait

  • therevo  (20.01.22 00:12:44) 
muhtemelen elindeki iban da baska bir kurbana aittir. remote asistan vs. ise almis gibi dolandiriyorlar insanlari. diyorlar ki simdi sana para yollayacagiz su su ekipmanlari (veya hediye kuponlarini) alip su adrese yolla (veya kupon kodlarini bize yolla), veya "is laptopunu" satin al bize yolla kurulumunu yapacagiz vs. kurbanin ibanini alip sana yolluyorlar. o parayi obur kurbana sen yollamis oluyorsun. obur kurban "patron x istedi" deyip senin yolladigin parayla istenenleri alip dolandiricilara yolluyor. dolandiricilar para / malla kaciyor. sen "aa dolandirildim" deyip iban sahibi diger kurbani mahkemeye veriyorsun. falan filan... facebooktan dolandiricilik yapan biri kendine baglanabilecek bir banka hesabindan islem yapmaz yani.


  • robokot  (20.01.22 00:16:14 ~ 00:27:44) 
Yöntemin adını unuttum da şöyle bir klasik yöntem var;
Adam kuyumcuya gidiyor altın almaya, ibana yollayacağım diyor kuyumcunun ibanını alıyor, dolandırdığına da şuraya gönder parayı diyor. Kuyumcu para gelince orda malı veriyor çekip gidiyor dolandırıcı da. Sen şimdi kuyumcudan şikayetçi olsan ne fayda adam parayı aldı malı verdi.
Bu yöntem genelde kuyumcularda yapılıyormuş kolay al sat büyük para dönsün diye ama evir çevir kullanır maksadı belli olan.
  • cilekli pasta  (20.01.22 00:20:13) 
Aslinda ben de az cok tahmin ediyorum o kisiye ait olmadigini ama savcilik dava sureci uzayacagini bildigim icin direk kendim girsem mevzuya diye dusundum de bi yandan da sikitni olur diye de korkuyorum acikcassi. Yarin bi yokluyayim bakalim.


  • therevo  (20.01.22 00:27:08) 
gitme tabii ki, doğru kişi bile olsa manyak çıkar saldırır bıçaklar falan.


  • deartheodosia  (20.01.22 00:40:13) 
@cilekli pasta o dolandırıcılık yönteminin adı sazan sarmalı dır.


  • alixkandemir  (20.01.22 00:49:05) 
Muhtemelen başkasına ait bir iban ve iban sahibinin haberi bile yok . Aynı olay bir kaç sene önce kardeşimin başına geldi. 2 yıl önce arkadaşı gelip “hesabıma bloke kondu amcam para gönderecek” diyerek bankamatik kartını istiyor bizim salak arkadaşına veriyor kartı. Olayın üzerinden 3 sene geçtikten sonra bir gün metroya yürürken gbt ye giriyor bizimki ve aranman var diyerek göz altına alınıyor. Meğer arkadaşı telefonla dolandırıcılık yapıyormuş, dolandırılan kişi şikayetçi olmuş ,savcı nasıl olduysa kardeşimin adresine vs bir tebligat göndermeden mevcutlu ifadeye çağırmış. Uzatmaya gerek yok atm kameralarına filan ulaşılamadı 3 yıl geçtiği için, kardeşim 3 yıl 2 ay ceza aldı hükmün açıklanması vs geri bırakılmadan,dava istinafta,avukat çıldırıyor .


  • delikedidilimiyedi  (20.01.22 01:09:10) 
Şu an elinde sizin tc ve adresiniz varsa bir sonraki kurbanı sizin bilgileriniz üzerinden dolandıracaktır. Biran önce gidip şikayetçi olun.


  • apocalipy  (20.01.22 09:06:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.