[]

mantarlı ve mantarsız şarap farkı

direkt döndürerek açılanlarla mantarlılar arsındaki fark ne? saklama koşulları aynı mı? mantarlıları direkt mantarını takıp atıyodum buzdolabına. bunları da aynı şekilde mi saklayayım içtikten sonra. daha mı çabuk bozulur mesela ortalama kaç gün ilk açtıktan sonra?




 
TCA: Mantar, daha dogrusu dogal mantar diyelim, DIAM ve benzerlerini disarida tutarak, TCA problemi oldugu icin, birkac ülkede, cok ust duzey saraplarda da tercih edilmez oldu. Ornek, Avusturya ve Yeni Zelanda.

TAT: Dogal mantarda da, metal kapaklarda da tadin etkilenmesi soz konusu degil.

DENEYIM: Iyi bir sarabi acarken, isin icinde sadece sarap yok. Klasik mantari cikartmak bircok kisi icin sarap icme rituelinin bir parcasi. Bu yoksa, sanki iyi bir fiyat odemenize ragmen, deneyiminizden bir parca calinmis gibi hissediyorsunuz. Somm masaya geliyor, caaat diye siseyi cevirip acip gidiyor. Mantari gosterme, masaya koyma ve check ettirme vs. hic yok mesela.

YILLANDIRMA/SAKLAMA: Saklama kosullari ayni degil aslinda. Cevir aclarda cok daha az hava iceriye giriyor. Ama bu sizin sorunuz icin baglayici degil.

Mantari tikayip koymak yerine, saraplari cam tipa ile kapatabilirsiniz, daha az oksidasyona izin vermis olursunuz.

Mantarla tekrar kapatmaya kalkarsaniz, kesinlikle daha hizli okside olacaktir sarap.

Market sarabi icin, bir iki gunu gecirince cok keskin bir dusus yarar sarap. "Hangi sarap kac gün acik kalabilir?" sorusu, marketteki sarap icin cok onemli degil. (Her market sarabi da ayni kalitede degil. Tabii ki Metro´dan aldiginiz Arygros Assyrtiko 3 gün tas gibi dayanir. Hatta muhtemelen 2. günü daha iyidir.) Bu surenin asla bir haftayi asla bulmayacagi, ama bir haftayi bulsa da saglik acisindan bir sorun teskil etmeyecegi acik.
  • buf-e kür  (19.01.22 18:41:18 ~ 18:48:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.