[]

tembel üşengeç biri olarak köpeğe yuva olma

evde tek yaşıyorum. kedi köpek gibi bir canlıya evimi paylaşmak istiyorum ama köpeğin bakımı gerçekten zor arkadşlarımdan gördüğüm. her sabah ve akşam dışarı çıkarmak gerekiyor ve evde senin dönmeni bekliyor filan. şehir dışı gidince sıkıntı oluyor.

ev de 4. katta. yorulacak bayağı öyle olunca.

kedi ise genelde insana çok bağımlı olmuyor ve daha kolay. mama koyunca 2 gün bile gelmeyince sıkıntı olmuyor çoğu zaman.

hatta hamster gibi canlıları da düşünüyorum.

tabi yavru vs ihtiyacı olan bir canlıdan bahsediyorum. satın almam hiçbir şekilde.

çok fazla köpek ilanı gördüğümden çok sorguluyorum ama yapamayacağımı düşünüyorum. benim gibi olup köpek ile hayatını değiştiren oldu mu.

 
bence hiç riske girme. sonrası sana da köpeğe de eziyet olur. köpek alayım, bahaneyle belki hayatım değişir diye düşünüyorsan bence alınabilecek bir risk değil.

hamster da mantıklı değil çünkü ömrü çok kısa.

kedi en temizi bakım açısından. ama yine de yaşam tarzını değiştirmen gerektiğini unutma.
  • elorelia  (19.01.22 11:50:55) 
Köpek bakmanın yeni doğmuş bebeğe bakmaktan bi farkı yok, o zorluğu gözün almıyorsa gaza gelip bu işlere girme.


  • Zaman Tamircisi  (19.01.22 11:52:22) 
biz 3 kişi olarak bir köpeğe yetişmekte zorlandık. kedi köpek gibi canlılar normal koşullarda en azından 10 sene boyunca yaşayan hayvanlar. asla büyümeyen çocuk gibiler, sabah akşam çiş, kaka için çıkarmak, yürüyüş yaptırmak, onunla evde ve dışarıda sürekli vakit geçirmek gerekiyor. yalnız yaşayanlar için akşamları mutlaka eve uğrayıp çıkardıktan sonra plan yapıyorsun. şehir dışına gittiğinde sürekli onunla ilgilenecek birini bulmak gerekiyor. köpek otelleri var ancak neredeyse insanların yaptığı tatil ücretlerinde. maddi olarak da hastalığı var, kazası var, veterineri var. vitaminleri, iç dış parazitleri, aşıları.

ihtiyacı olan bi canlıya yuva olmaya çalışırken onu mutsuz edecek bir düzene sokmak da çok doğru olmayabilir. biz köpeğimizi yeni kaybettik. bu da tamamen bambaşka bir acı. bi arkadaşım bi ay önce kedisini kaybetti, hala kendine gelebilmiş değil. hayatınızda bu zorluklara yer yoksa, hareket etmeyi çok sevmiyorsanız kedi köpek bakımı size çok zor gelecektir.

hamsterım da oldu, 2 sene yaşadı. onun da 3-4 günde bir komple kafes temizliği var ama en azından evden dışarı çıkarma, yalnız kalamaması gibi dezavantajı yok. hatta şeffaf toplar var onun içine koyup evde kendi kendine dolaşmasını sağlayabiliyorsun.

sonuç olarak benim bugüne kadar çeşitli sorumluluklarım oldu ancak yalnız yaşayan bir insan olarak artık saksıda çiçek bile istemiyorum, bahçeli bir evim olana kadar hiçbişeyden sorumlu olmak, onu düşünmek, onun için üzülmek istemiyorum.
  • hypathia  (19.01.22 11:57:44) 
Yapamazsiniz.
Evde dönmeniz bekliyor kısmı bile olmayabilir. Yalniz kalma anksiyetesi gösterip bütün gun havlayabilir, evde sagi solu dagitabilir vs.

Ufacik bir köpek alirsaniz egzersiz gereksinimi az olur ama gidip egzersiz isteyen oyun isteyen köpek olursa sıkıntı yaşatır. Çoğu köpek sabah aksam 20dk yürüme ile yapamaz.
Kendi köpeğim sabah 45 dakika parkta egzersiz, komutlarla falan geciriyor. Aksam 5 gibi ekstra 45 dakika, aksam yatmadan 20dk yürüyüş.

Ben kesinlikle kedi derim. Köpek sahiplenirseniz çoğu kişinin yaptığı gibi düşüncesizlik yapmış olursunuz. Yapmayın.
  • logisticsmanager  (19.01.22 12:13:59) 
Valla ben tuvalete gitmeye üşendiğinden günboyu tuvaletini tutan biriydim. Vakti zamanında sokaktan yaralı bir köpeği sahiplenmiştim. Hayatıma getirdiği disiplini tarif edemem. Gezmelerim, tozmalarım her şeyim içimden gele gele köpeğe endekslenmişti. Yorgunluktan gebersem bile müthiş bir enerjiyle köpeği tuvalete falan çıkarırdım.

İnsana disiplin katıyor aksine.
  • celebi efendi  (19.01.22 12:23:43) 
Kedi alırsanda iki tane al rahat edersin. birbirlerini oyalıyorlar.


  • bluewhale  (19.01.22 12:28:33) 
Kediyi bilmiyorum ama bu yazdıklarınıza bakarak köpek bakımı hiç size göre değil diyebilirim. Yazın çok sıcakta ya da kışın karlı, buzlu havalarda üşenmeyip her gün en az 2 kez çıkmak tek başınızayken gerçekten zorlar sizi.

Bizim köpeğimiz ailemle birlikteydi ve yanlarına gittiğimde 1 gün 2 kez ben gezdirsem ertesi gün zor geliyordu bana. Dünyada en çok sevdiğim birkaç varlıktan biri olsa da ben de üşengeç bir insan olarak tek başıma asla bakamazdım.
  • ms brownstone  (19.01.22 12:52:41) 
Bu durum biraz istekle, biraz da sorumluluk sahibi olmakla ilgili.

Yıllar önce ne evim, ne işim varken, henüz öğrenci iken ve yaşam koşullarım netleşmemişken köpek sahiplendim, tek başıma değildim onu belirteyim önce, köpekler hakkında hiç bilgim yoktu, köpek bakımından hiç anlamıyordum, beni nelerin beklediğini bilmiyordum ama içimde çılgınca bir istek vardı tamamen tesadüfler sonucu köpeğimizi sahiplendik, yaşadığı süre boyunca da en iyi şekilde baktık kendisine, sabah akşam çıkarmak, kendisiyle ilgilenmek hiç zor gelmiyordu bana ki çok da üşengeç bir insanımdır, hayatımızı ona göre şekillendirdik, sosyal hayatı sekteye uğrattığı bir gerçek ama şimdi düşünüyorum da zaten kendisiyle ilgilenmeyi sosyal hayata tercih ediyorduk, zorunluluk olmuyordu yani. Bu işin istek kısmı, eğer yeterince sorumluluk sahibiyseniz, size ihtiyacı olan bir canlı varken hayatınızı ona göre ayarlarsınız zaten, zorladığı zamanlar olacaktır, onları göze alıp almamak size kalmış. Mesela biz şu an tüm şartlar uygun olmasına rağmen tekrar köpek sahibi olmayı göze alamıyoruz, aslında bunda bakımının zorluklarından çok, kaybına alışmanın çok zor olmasının etkisi var.

4. katın sorun olacağını düşünmüyorum.
  •   (19.01.22 15:21:30) 
Köpek asla olmaz size. Eğer gerçekten çok tembelseniz kedi de olmaz. Kedi insana çok bağımlı değil ama tek kediyse sizden ilgi isteyecek, oyun oynamak isteyecek, gece uyuduğunuz vakitler onun en aktif olduğu zamanlar evin içinde koşturup duracak. maması var kum temizliği var... En kolayı kedi ama onun bile böyle şeyleri var iyi düşünün derim.


  • pispinti  (19.01.22 17:17:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.