[]

Bakaya durumda askerlik ertelemek

Benim tecil geçen yılın sonunda 31 aralıkta bitti.ben tezsiz yüksek lisansa başvurur uzatırım diyordum ama bakaya durumdayken yüksek lisansa kabul edilmediği için öyle bir seçenek yokmuş. üniversite görevlisi askerlik şubesine gidip söyleyebilirsin dedi ama gidip ne söyleyeceğim? tecil ettireceğim için 1 ay uzatın desem saçma olur sanki. ne yapabilirim bu durumda?




 
bir de tecil ettirmeye giderken beni tutuklayıp askere alabilirler mi?


  • potsdamer  (19.01.22 10:36:52) 
Tecilin bittiğinde bakaya olmuyorsun ki, sınıflandırma yapılıp belirlenen birliğine katılmadığında bakaya oluyorsun. Şu an yüksek lisansa başlamanda ve bu gerekçeyle ertelemende sorun olmayabilir, iyi araştır.


  • signore  (19.01.22 10:49:27) 
@signore
başvuru aşamasında 4 aşama var.
tecilli(askerlik yapmadı)
terhis(askerlik yaptı)
bakaya
muaf

e devlette sorguladığımda -En yakın askerlik şubesine müracaat ediniz.- yazıyor.bu durumda tecilli seçip mi başvuruya devam edeceğiz?
  • potsdamer  (19.01.22 10:55:20) 
2018-19 için yazıyorum şimdi durum değişti mi bilemicem
önce askerlik şubesine git durumunu anlat yükseğe kayıt olacağım ama bakaya görünüyorum de, sen askere gidecekmişsin gibi işlem yapıp seni ilk celbe girecek olarak alıyorlar(muhtemelen mayıs celbi) böylece bakaya kalkmış oluyor. bundan sonra üniversite normal kayıt işlemini yapıyor daha sonra okuldan belge alıp askerlik şubesinden tecilini yaptırıyorsun(çoğunlukla okul kendi hallediyor)

  • astronom bey  (19.01.22 15:19:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.