[]

Yaz lastiği ile kışın yola çıkmak

Şubat ortası İstanbul'dan Eskişehir'e gitmem lazım. Araçta yeni yaz lastiği var. İmkansız değil ama çok büyük risk mi? Fikrinizi alabilir miyim?




 
Tavsiye etmiyorum.

Gene de illa yapılacaksa havanın güzel olduğu bir günde, sabah erken saatler ve akşam geç saatlerde olmamak kaydıyla olabilir. Otoban ve şehir içi genelde temiz oluyor.

Gene de ben bu ekonomide böyle bir riske girmezdim. En kötü trene atlar 4 saatte garda olurdum, oradan da taksiyle gideceğim yere giderdim.
  • denizgonen  (19.01.22 10:08:21) 
açık bir günde havanın yumuşak olduğundan eminseniz çıkın. ama sorduğunuz şuysa evet, karlı çetin şartlı bir yolda kış lastiği ile yaz lastiği arasında çok büyük fark var. kesinlikle riske girmeye değmez.


  • theselfish  (19.01.22 10:16:50) 
Burada bir riskten değil, ihmalden söz ediyorsunuz. Yolu tutmayan lastiklerle İstanbul'dan Eskişehir'e gidilir mi sorusu bu.

Otobüs, Tren gibi opsiyonlar var. Ben aracımı park edip istanbul'dan; hem de yakıt harcamazdım, hem de yolu düşünmezdim. Orada araç ihtiyacım varsa kiralamak/taksi tutmak işimi görebilirdi.

@theselfish'in söylemine de katılmıyorum bu arada. Buradan eskişehir'e kadar havanın yumuşak olduğuna emin olunamaz.
  • baldan kaymak  (19.01.22 10:17:04 ~ 10:18:57) 
bu sadece kişisel bir durum değil, başkalarının hayatını da riske atarsınız. Şubat'ta İstanbul'da ortalama sıcaklık 7,9 derece, Eskişehir'de ise 3.3 derece görünüyor. bu havada yaz lastiği ile gidilmez.


  • orient blue  (19.01.22 10:33:18) 
5 sene önce ankarada 1 kışı baya eski bi yaz lastiğiyle geçirdim. Karlı günlerde çıkmıyordum. Fren mesafemin falan ekstra uzun olduğunu bildiğim için şehir içinde asla hız yapmıyordum falan.

Yaz lastiği michelin güzel bi lastiğiydi ama bitikti. Kayseriye falan da git gel yapmıştık biz o dönem. Problem yaşamamıştık

Özellikle havanın 0 derece civarı olduğu, yağmurlu ya da karşı havalarda seyahat etmezdim. Havanın 4-10 derece arasında olduğu havalarda seyahat ederdim. Şehir içinde ekstra yavaş kullanırdım o kadar. Bence senin seyahatinde problem olmayabilir: ama hava 5 derecenin altına doğru kayıyorsa veya altındaki yaz lastiği en iyilerinden biri değilse o zaman riske atma.
  • zimbirik  (19.01.22 11:03:04) 
Kabak yaz lastigiyle ic anadoluda cok sert kis gecirdim bir sey olmadi.

Kis lastigi cok abartiliyor sadece sana ekstra guven sagliyor.
Yaz lastigini bu ulke 100 yil kadar her aracta 4 mevsim kullandi zaten.
  • divit  (19.01.22 11:56:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.