[]

ilkel insanın sosyal ihtiyaçları nelerdi?

baya mağada yaşayan 20 kişilik topluluktan bahsediyorum. yani yemek, barınma, kıyafet, güvenlik fiziki ihtiyaçlar onu anlıyoruz

sosyal ihtiyaçları nelerdi peki?

ben insanları güldüreyim, bu 20 kişinin lideri olayım, iki muhabbet edelim, şu dereye yürüyüp bi gelelim

var mıydı?

 
Kesin vardır. Dağa taşa resim çizmişler hep


  • birmilyonunvarmi  (18.01.22 19:54:31) 
Gayet tabi ki, insan topluluk halinde yaşayan bir canlı. Grup içi etkileşim her zaman vardı.

Güzellik ve estetik olarak öne çıkmak da bu sosyal ihtiyaçlar içerisinde sayılabilir hatta, bunu özellikle belirtmek istedim çünkü kafanızda paleolitik insanı, insan doğasından çok soyutlamışsınız gibi geldi. Ne var ki, örneğin takı tasarımları paleolitiğe kadar gidiyor.

İnsan yine insan. Sadece şartlar farklı.
  • akhenaten  (18.01.22 19:58:34 ~ 20:00:16) 
bir kaç gün önce aynı meraklarla dizi film belgesel arayışına çıktım ama bulamadım. çok dramatikleştirmiş eserler ya da tarih dersi videolarından fazlasına rastlamadım. çoğu kaliteliydi tabi ama bir insanın gözünden anlatılan bir film olsa şahane olurmuş mesela.

biraz makale bakındım bir yerde şöyle bişeyler geçiyor mesela;

"Bazı yorumlara göre mağaralar yaşam alanları olduğu kadar toplanma alanlarıdır da. Margaret Conkey’e göre Altamira Mağarası, komşu grupların sonbaharda bir araya geldikleri toplantı yeri olmuş olabilir. Toplanmaların nedeni, toplumsal ve siyasal olduğu kadar ekonomik de olabilir. Örneğin Güney Afrika’da Kalahari yöresinde Kung San halkı yılın çoğunu, çekirdek ailelerden oluşan yaklaşık 25 kişilik küçük gruplar halinde geçirmektedirler. Ancak kurak mevsimlerde, birkaç grup, sürekli su kaynaklarının çevresine, birbirine nisbeten yakın konumda toplanır. Böylelikle de yüzü aşkın insan bir arada barınır ve beslenir. Bu toplanmaların nedeni ekonomik zorunluluklara, güvenli su kaynaklarına yakınlığa bağlanıyorsa da, evlenmelerle, siyasal birliklerle de güçlenip gelişen toplumlar arası ilişkiler yoğundur."

tabi bireysel yaşama dair pek bişey bulamadım. Everyday life in prehistoric times adında 100 küsür sene önce yazılmış bir eser'in adını çok gördüm sanırım ona bir göz atmakta fayda var. bilglendiren arkadaşlar olursa ben de faydalanmış olurum böylelikle buradan
  • avatar is back  (18.01.22 20:00:21) 
Şimdiyle hiçbir farkı yok. Günümüzdeki köy hayatından çokfarklı sayılmaz bence. Yoğun bir sosyal baskı gerçeği olduğuna da yemin edebilirim ama ispatlayamam.


  • psmstc  (18.01.22 21:07:12) 
Kimdi şimdi çıkaramadım ama, "sadece canavarlar ve tanrı yalnız yaşar" diyordu.
Dolayısıyla insan sosyalleşme zarureti olan bir varlık olarak önümüzde duruyor öteden beri.

  • fempusay  (18.01.22 22:05:03) 
Bence güreşiyorlardır.
Hayvan yavrularına bakınca hep boğuşuyorlar. İnsan da öyle yapmıştır.

  • d e j i n  (18.01.22 23:29:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.