[]

kesinleşme şerhi'nin anlamı (asliye ceza mahkemesi sonucu)

trafik kazası sebebiyle dava açılmıştı babama asliye ceza mahkemesinde. hatırlayanlar olabilir, dolmuş şoförüydü. hagb ve avukatlık ücretlerinin tarafımızca ödenmesi kararı çıktı.

sonra istinafa gidenler oldu. uzun sürer diye beklerken istinaf da sonuçlandı. ilk mahkeme kararını onaylamış görünüyor.

avukatımız vekalet ücretlerini ödeyebilirsiniz, karar çıkmış diye mesaj attı ama emin olamıyorum. çünkü ilk karar çıktığında da aynısını demişti, ödeyin kurtulun şeklinde. ben de iban için vs karşı taraf avukatları ile görüşürken avukatlardan biri 'karar daha kesinleşmedi ki, istinafa gidebilir, kimseye ödeme yapmayın' dedi.

bunu duyunca mahkeme kalemine sormuştum, o da kesinleşme şerhlerini bekleyin evet istinaf yolu açık dedi. avukatımıza sordum, böyle diyorlar diye. aa evet, bekleyin dedi bu sefer.

şimdi de emin olamıyorum. uyapta 'kesinleşme şerhi' adı altında bi evrak var evet. ama dosyaların listelendiği ana sayfada hala 'istinafta' yazısı var. mahkeme kalemi de hala istinafta görünüyor, ama sizin açınızdan kesinleşmiş dedi, avukatınıza sorun dedi. ama üstte anlattığım durumdan olayı bi emin olamadım.

bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim. teşekkürler.

 
Şimdi verilen kararı bilemiyoruz ama kesinleşme şerhinin olayı şu.
Bir karar kesinse
veya
itiraz hakkı/temyiz hakkı olup bunu kullanmamışsa
veya
bu hakkını kullanmış ve itirazı/temyizi bir karara bağlanmışsa
kesinleşir.

Burada BAM (istinaf) kararına bak.
Kararda "sanık elorelia yönünden verilen kararın kesin" gibi bir ibare vardır. O zaman karar kesindir zaten kesinleşmesini beklemene gerek yok.

Ama bu BAM (istinaf) kararı kesin olmayabilir (yani yargıtaya temyiz, üst mahkemeye itiraz hakkı) olabilir.

Kararın son kısmını görmek lazım.
  • infernalcadre  (18.01.22 14:32:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.