[]

python

merhabalar.

python bilmiyorum. o yüzden çok temel bir soru soracağım (:

www.youtube.com

şuradaki arkadaşın anlattığı olaylara dalacağım. random forest, XGBoost, LightGBM, CatBoost kurcalayacağım şeyler. anladığım kadarıyla python ile çalışabilmek için öncelikli olarak bir arayüz programı kullanmam gerekiyor. şurada bir liste var: www.argenova.com.tr

bu süreçte çok fazla takıldığım yer olacak ve muhtemelen forumlarda çok soru soracağım. o yüzden herkesin yaygın olarak kullandığı ve problemlerimi kolayca çözebileceğim bir arayüz indirmek istiyorum. sizce hangisini indirmeliyim? python konusunda tecrübesi olan yazılımcı arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.

teşekkürler.

 
Anaconda içinde gelen spyder yeterli olacaktır. Diğer yandan kod yazmak bu işin kolay tarafı, o yüzden bu olaylara dalmadan Ensemble Learning nedir ne değildir öğrenmek lazım.

in.pinterest.com
  • archmage mahmut  (17.01.22 17:54:32) 
başlangıçta bu kadar şey kurup detaylarda boğulmaya gerek yok aslında.

python 3.x + python/intellisense eklentili vscode.
  • dr doofenshmirtz  (17.01.22 18:03:08) 
pbs.twimg.com

saka bir yana once python ogreneceksen cok farketmez. vscode en populer bu aralar indir bir vscode, python eklentilerini de indir, yardim aradiginda yine vscode icin arayacaksin. python ozelinde bir problem olursa zaten vscode dan bagimsiz olacak.
  • robokot  (17.01.22 18:24:34) 
Valla videoyu açmadan kesin hintlidir dedim yanıltmadı beni arkadaş :D

Şaka bir yana bu Hintlilerin öğretme olayına büyük katkıları var. Çok değişik seriler çekip uzun uzun anlatıyorlar her şeyi. Dolayısıyla bence YouTube da biraz gezinsen tam istediğin gibi seri çeken bir hintliyi bulursun bence. Atıyorum keywordlerin şunlar olsun, how to start data science, data science from scratch vs vs.
  • j r r tolkien hayrani  (17.01.22 19:58:02) 
Random Forest, XGBoost falan hep machine learning algoritmaları. Bu işi yapanların %99'u jupyter notebook veya jupyter lab kullanır. Sen jupyter lab kullan. O videodaki adam da ikisinden birini kullanıyor.

Önce anaconda indirip kuruyorsun. Sonra anaconda programına girme, şöyle yap: windowsta "anaconda prompt", mac'te "terminal" isimli programa girip "jupyter lab" yazıp enter'a bas.

Spyder pycharm gibi programlar data science için değil de, daha çok development yapmak için. Mesela random forest ile bir şeyler buldun, artık bunu cep telefonu uygulaması olarak piyasaya süreceksen spyder'a geçersin.
  • benaaymi  (18.01.22 01:28:32 ~ 01:30:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.