[]

Tek yaşayanlar yemeği nasıl hallediyor

Kahvaltı öğlen akşam ne yiyorsunuz?
İşe götürüyorsanız nasıl yemekler götürüyorsunuz öğlen için?



 
Cumartesi veya pazar üç çeşit yemek yapıyorum. Kış olduğu için bunlardan biri mutlaka çorba oluyor. Biri mutlaka et veya tavuk, diğeri ise haşlanmış baklagillerden oluyor. Bazen baklagil yerine bulgur pilavı veya haşlanmış patates yaptığım oluyor.

Pazartesi, salı, çarşamba bunları işte yiyorum. Hatta menüye göre yoğurt, karışık turşu da götürdüğüm oluyor. Okulda mikrodalga ve buzdolabı var, büyük kolaylık oluyor.

Çarşamba günü de perşembe ve cuma için yemek yapıyorum ama bu sefer iki çeşit oluyor. Hatta tavuk haşlama, fırında köfte gibi basit şeyler tercih ediyorum.

Günlük ilk öğünümü bu yemeklerle öğlen başlatıyorum. Eve gittiğimde de beş altı gibi çaylı, peynirli kahvaltı yapıyorum.
  • ruhen hastayim ben  (17.01.22 15:55:45) 
sadece kahvaltı ve akşam yemeği 2 öğün.

evden çalıştığım için kahvaltıyı hep hazırlarım özenli. illaki sıcak bi şeyler olur, yanında reçel peynir zeytin salata vs.

akşama üşenmezsen yemek yaparım, üşenirsem dışardan.
onlar da tavuk sote, pilav, mantı, fasulye türevleri, fırında makarna, hamburger vs oluyor.
  • jelly bear  (17.01.22 16:18:07) 
kahvaltıda simit üçgen peynir zeytin ve haşlanmış yumurta(makinem var evde haşlıyorum) alıp işe götürüyorum işte yiyorum.

öğlen dışarıdan birşeyler yerim dürüm vs tarzı

akşam yemeğini genelde her gün yaparım. bazen 2 günlük yaparım birdahaki gün de yerim. sebze yemeklerini pek beceremediğim için genelde et yemeği yaparım. köfte/patates, fırında tavuk, tavuk kızartma(kfc tarzı), nohut pilav tavuk, kıymalı mercimek, ton balıklı makarna repertuarım genelde bunlardan oluşuyor.
  • egokalp  (17.01.22 16:21:36) 
şimdilik home office çalışıyorum. evde yemek yapmayı çok seviyorum, covid de bahane oldu. rahat zamanlarımda, %90 çok rahat çalışıyorum, evde her türlü yemek yapıyorum. dün levrek köfte yaptım. balık çok seviyorum, zaten evdeyim diye, yanında bol soğanlı salata. haftada 2 bazen 3 kez balık yapıyorum/ pişmiş alıyorum.

fırında hindi yapıyorum, pilav yapıyorum. sonra hindiyi didik didik edip pilava katıyorum. hafta ortasında yapınca 2 gün yerim. insan gibi yapmıyorum, 4 kişilik yapıyorum, elimin ayarı yok. levrek köfte de mesela dün 200 gramlık 4 tane yaptım, kız arkadaşımla birer tane yedik, şimdi öğlen kalan iki tanesini yedim.

bir dönem hibrit çalıştığımızda ofise yemek götürmedim, hep dışarıda yedim. o zaman da haftada 2 kere balık ekmek, 1-2 kere et veya döner, bir de hafif sebze yemeği yedim. ofise kahvaltılık malzeme götürüyorum, tost yapıyorum, müsli yiyorum, çoğunlukla hiç kahvaltı yapmıyorum. evde de aynı şekilde hafta içi kahvaltı yapmam genelde.
  • gabe h coud  (17.01.22 16:23:10) 
tek yaşamıyorum ama tavsiye olarak yayla hazır yemeği önerebilirim. kişiye göre değişir elbette ama zor zamanlarınızda yenilebilir.


  • jepa  (17.01.22 20:00:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.