[]

Kedi sahiplenmek istiyorum fikirlerinize ihtiyacım var

Ben doğam gereği sakin bi insanım ve uysal bi kedi edinmek istiyorum. Yani oynarken kudurabilir, sağı solu devirebilir bunlar standart kedi davranışları zaten :) Ben sadece hırçın olmasın istiyorum. Buna en uygun cinsiyet hangisi dişi mi erkek mi? Ben bi dişi kişisi olarak dişi kedi edinsem enerjimiz tutar mı?

Soru biraz tuhaf gelebilir ama önceden köpek besledim çok ve erkek köpeklerle daha kuvvetli bağ kurduk, kedilerde de cinsiyet fark eder mi bu konuda?


 
dişi kediler daha sakin gibi ama allah'ın emri değil sonuçta.

en büyük tavsiyem en az 2-3 yaşında bir kedi alman olur. hatta tercihen biraz gidip önden tanışabileceğin bir kedi.
  • floydian  (16.01.22 22:58:46) 
dişi iran kedisi tam aradığın "şey"


  • kimlanbu  (16.01.22 23:45:45) 
Hicbir irkin kedisi, kopegi ayni degil. Irka ait ozelliklere uymayan tonla hayvan var.

Lütfen gidip barinaklara sorun ya da hayvan sahiplendirenlerle bulusun ve sahiplenmek istediginiz hayvanla birazcik vakit gecirin. Bakin, iyi anlasabiliyor musunuz, kaniniz isindi mi? Belki fotografini cok begeneceksiniz ama size hic yuz vermeyecek, size gelmeyecek. Yok cinsiymis, yok cinsiyetiymis... Hic hic fark etmez.
  • buf-e kür  (17.01.22 00:29:17) 
@floydian +1
Yetişkin ve önceden tanışıp vakit geçireceğiniz kedileri değerlendirin. Barınaklarda ev bulamayan yetişkin kediler dolu.

Aşırı sakin olması gerekirken sokak çocuğu gibi tepinen British fold da var, kedilerin ne çıkacağı belli olmuyor :)
  • kobuzchu kiz  (17.01.22 00:56:26) 
İran kedisi gördüklerim çok kendi hallerindeydi, dokundurtmuyorlardı bile, sıfır yaramazlık ama iletişim de azdı balık gibi.

Siyam kedisi gördüklerim ise tamamen bir hamur ve sakinlik. Yaramazlık genç yaşta var fakat ileri yaşlarda (her kedi gibi) sakinleşip bir sevgi hamuru oluyorlar. Mıncır yoğur duruyorlar öyle.
  • hedep  (17.01.22 01:02:57) 
buf-e-kür +1

bence kediyi anne sütünü bıraktıktan sonra alın. kedinin bebeklik travmaları varsa hıncını sizden çıkarabiliyor. bebekliğinde ilk 1 sene biraz uğraşırsınız ama sonra rahat edersiniz. hem huyu sizinle birlikte şekillenmiş olur, "hayır, yapma" gibi kelimeleri öğretebilirsiniz.

cins farketmiyor. sokaktan sahiplendiğim iki kedim var, dünyanın en sakin, en uysal kedileri.
  • lesmiserables  (17.01.22 01:19:57) 
Eğer yetişkin kedi sahiplenmek isterseniz ve Ankara'daysanız 1,5 yıldır dükkanda baktığımız ve kısırlaştırdığımız, kucak kedisi, uysal, kara kızımızla tanıştırmak isterim sizi. Araya kaynadım biraz ama reklamın kötüsü olmaz :)

İletişim: gurseshakantr@gmail.com
  • anatomik  (17.01.22 01:23:20) 
bebekken alirsan huyunu bilemezsin cok surpriz ama anatomik'in dedigi gibi onceden bakan birindennsahiplenirsen daha garanti olur. cinsiyet farketmez bence. cogu kedi kisirlastirildiktan sonra hareketi zayiflar bunu da not olarak belirtmek istedim


  • ala09  (17.01.22 08:49:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.