[]

Toplum baskısıyla İETT yönlendirilebilir mi?

Şimdi canlar, 1. sorun şu: yaşadığım yer şehir merkezine uzak (başakşehir)ve iett'yi kullanmak zorundayım. Ancak iett buraya gelen bütün otobüsleri sırf yolcuları artırmak için gereksiz yere dolaştırıyor. Lakin özellikle yoğun saatlerde burası da kendi yolcusuyla otobüsü doldurabiliyor. Mesela eminönü'nden gelen otobüs esenler-bağcılar-yüzyıl-kanal d ve istoç'a uğradıktan sonra başakşehir'e ulaşıyor ki bu da büyük zaman kaybı. Ekspresler de var ama yeterli değil ve trafik olduğundan pek de fark etmiyor. Hayatım kaydı git gel git gel. Şimdi ben iett'nin burada bir düzenleme yapması konusunda kendimi paralamaya hazırım. İmza toplasam şöyle 1000-2000 kişiden (ki bunu 1 ay içinde yapabileceğimi düşünüyorum) sonra iett'ye başvursam "aha imza aha talepler" desem başarılı olabilir miyim? Birçoğunuzun aklına basını araya sokmak gelebilir ama yerel basın dışında buna ilgi gösterenin olacağını sanmıyorum. Sormak istediğim şu aslında, iett'yi iyileştirmeye zorlamak için kaç kişinin imzası gerekir? Sonuna kadar gidebilmem için, en sonunda bir şeyler elde edebileceğimi bilmem gerek. Eğer hakkaten bir değişiklik ortaya çıkarabileceksem çabalamaya hazırım.

2. sorun şu, imza verin deyince millette bir tırsmalar bir geri çekilmeler oluyor maalesef. Başka bir çözüm aklına gelen var mı? Site yönetimini arkama almayı başarabilirsem (ki onları buna zorlamak gerek ama nasıl?) daha etkili olabilirim. Site yönetimine bütün ameleliği benim yapacağımı ve daha sonra başarı elde edilirse bunu kendilerine mal edebileceklerini söylemeyi düşünüyorum. Çok uzadı işte herneyse, her türlü tavsiyeye açık olmakla beraber öncelikle ilk sorunun cevabını aramaktayım. Buraya kadar sabreden herkese teşekkürler.(eheh böyle bir şeyi de ilk kez yazıyorum)


 
talep oluşturarak karaköy-kadıköy vapuru başlatılmıştı yanılmıyorsam. örneğin...


  • chavezding  (27.10.07 15:09:22) 
İster yanında olanlarla, ister tek başına dileğini bildiren bir mektubu her hafta, bıkmadan, hem internetten, hem posta yolu ile iett'ye göndermeyi deneyebilirsin...
www.iett.gov.tr

ve evet, hayatı film tadında yaşamayı isterdim.
(bkz: the shawshank redemption)
  • late viper  (27.10.07 15:27:15) 
böyle bir istekten dolayı imza vermeyecek çok az insan olur diye tahmin ediyorum. sen başla arkası gelir bence (bu da gaz verme gibi oldu)


  • dgtal  (27.10.07 20:55:36) 
başakşehirde oturan birisi olarak ben kesinlikle destek veriyorum. ben 4. etaptayım ve oradan taksime bile otobüs yok. taksime vs. gitmek için devamlı eminönü otobüsünden aksarayda aktarma yapmak zorundayım. üstelik mesafe zaten uzun(yan yolları çok dolaştırıyor) ve otobüsler hafta içi, hafta sonu, sabah, akşam, her zaman kalabalık. bize bu zulmü reva görenler utansın. üstüne birde bu kazığı çakıyorlar.


  • me neither  (27.10.07 23:49:44) 
iett den ziyade yerel yonetimle irtibat kurman daha faydali olur. soyleki; iett de imzalari/talepleri iletecegin kisi her ay banamatikten duzenli olarak maasini ceken bir memurdur. yani senin talebini karsilamak ona bi fayda getirmez. Fakat yonetimde senin taleplerini ve destekcilerini (imza verenler) "oy" olarak gorecek yetkili kisiler bulabilirsin (ulastirma bakanligi), veya dedigim gibi yerel yonetim.. ahh secim zamani bulassaydiniz keske su ise..


  • theli  (28.10.07 01:24:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.