[]

1 ev için 3 kira sözleşmesi yapılabilir mi?

1 ev var kiraya vereceğimiz ama 3 ortak var. herkes kendi banka hesabına parasının yatmasını istiyor. 1 ev için 3 kira sözleşmesi yapılabilir mi? böyle bir şey var mı?

eğer yapılıyorsa ev 4.500 tl'ye kiraya verilecek. herkes kendisinin alacağı rakamı 1.500 tl mi yazıyor?

edit; 3 ortakda birbiriyle konuşmuyor.

 
tek sözleşmede kiracı ve kiralayan olarak bütün taraflar belirtilecek.


  • floydian  (16.01.22 19:51:14) 
tek sözleşmede taraflar ve yatacağı hesabı belirtebilirsiniz. herkes imzalar sıkıntı ortadan kalkar.


  • kljgslsdkjsd  (16.01.22 19:59:21) 
@floydian 3 ortakda birbirleriyle konuşmuyor. kira vergiside ayrı ödenecek o açıdan da sorun olmaması önemli.


  • ayseee  (16.01.22 19:59:23 ~ 20:00:22) 
hukukçu biri daha iyi cevap verir o zaman bu soruya. ben bilmiyorum. en temizi biri aracılık etsin hepsiyle iletişimi olan.


  • floydian  (16.01.22 20:00:29) 
kira sözleşmesi yazılı olmak zorunda bile değil o yüzden farketmez. bir sözleşmeye kiraya veren olarak üç kişinin adını ve hesap bilgilerini yazıp her ayın x'inde şu 3 hesaba y'er lira olarak ödenecektir şeklinde bir madde koyarsınız olur biter. vergiyi de internetten kolayca halledebiliyorsunuz sözleşmeye falan gerek yok onun için.

üçüyle de konuşan biri vardır mutlaka o hallediversin bir zahmet. kiralayan olsam karşı tarafın kendi arasındaki sorun yüzünden 3 defa ayrı ayrı sözleşme imzalamak için vakit ayırmazdım şahsen.
  • hadsafhada  (16.01.22 20:21:45 ~ 20:25:28) 
Cevap değil ama ben de kiracı olsam uğraşmazdım +1

Parayı 3 ayrı yere göndermek de garip gelirdi bana.

3 farklı kişiye depozito mu yollayacak çıkarken 3ünden ayrı ayrı geri istencek vs

1 kişi vekaleten 3ünün yerine imzalasın bence de.
  • ceketimi alip cikcam  (16.01.22 20:38:45) 
Hocam en iyisi emlakciya salın.

Her şeyiyle emlakcinin ilgilendiği bir evde oturmuşum. Kirayı dahi emlakcinin hesabına yatıriyordum. Hiçbir şekilde ev sahibine doğrudan ulaşamamistim 4 sene sonra çıkana kadar.
  • materyalist imam  (16.01.22 20:47:26) 
konudan bağımsız ek bir şey söylemek istiyorum;
yarın öbür gün evin musluğu patlar, kombisi arızalanır vb. kiradan düştüğünüzde üç ev sahibi de ayrı ayrı arayıp "banane kardeşim ödeyeceksin" bıdı bıdı konuşur. birbiriyle anlaşamayan 3 kardeş kiracısına var ya ohooo. ben de yaşadım da bunu o yüzden.

  • neira  (16.01.22 22:24:20) 
bir ortak tanıdık hepinizden imza alacak, kontratoda hepinizin banka detayı yazacak. toplam 4 sözleşme yapılıp herkesin imzası herkeste olacak.


  • liberal  (16.01.22 22:37:32) 
yapılabilir neden yapılmasın. hukuken mümkün ama pratikte sorunlara yol açabilir.
1-3 ortağın da ayrı ayrı beyanname vermesi lazım
2-olası bir tahliye davasında kiracı çakallık yapıp diğer kira sözleşmesini öne sürerek benim ev sahibim o değil diyebilir, sözleşmenin reddi nedeniyle 2 sene tahliyeyle uğraşırsınız
3-eve zarar verilirse de iş sıkıntılı. hangi birisi zararın tespitini talep edecek?

nereden baksanız bakın sıkıntılara yol açabilir.
  • trajikomix  (16.01.22 23:34:53) 
Sozlesme 1 adet 4 kopya olacak.
Kira vergisi zaten her durumda ayri odenir.

  • darkrocq  (17.01.22 13:30:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.