[]

Helikobakter pylori'den olan gastrit antibiyotikle ne kadar zamanda geçer?

Midemde gastrit ve yara vardı.
Endoskopide helikobakter pylori çıktı.
14 günlük antibiyotik tedavim başladı.

Eğer bu tedavi işe yarayacaksa gastritim ne zaman geçer? 14 günün sonunda mı yoksa daha uzun bir zamandan sonra mı?

Elimdeki mide koruyucu, Gaviscon şurup gibi ilaçları 14 günden sonra da bitene kadar kullanmaya devam edeceğim. Bittikten sonra bir süre kullanmayınca ne olduğuna bakıp şikayetim devam ederse tekrar doktora gideceğim.

Yaşayanlar deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim.

 
Benim de midemde yara vardı. Uzunca süre dikkatli beslendim. Biraz sürdü yani duzelmesi sanirim.

Ama benim asıl sormak istediğim endoskopi korkunclu bir şey mi?
  • abuzer  (16.01.22 11:46:21) 
Endoskopiyi bayıltarak yapıyorlar. Bunun için yanınızda bir refakatçi ile gitmeniz yeterli.
Ben refakatçi şartını bilmiyordum. Tek gittim. Bayıltılmadan yaptırdım. Biraz da merak ediyordum nasıl olacak diye.
Tabii ki kötü bir deneyim. Boğazınıza bir şey sokuluyor ve öğürme refleksiyle dışarı atmak istiyor bedeniniz. O mide bulantısına katlanmanız gerekiyor. Nefes alıp ver diyorlar ve bunu yapabilirseniz iyi geliyor. Bazı anlar hortumun içinizde olduğunu ama öğürmediğinizi hissediyorsunuz. Uzun sürmeden tekrar öğürme geliyor. Sona doğru aç midemdeki sıvıyı dışarı attı bedenim.

İşlem birkaç dakika sürdüğü için kısa sürede kurtuluyorsunuz. Ve bir süre, günlerce, etkisi devam ediyor o tuhaf tecrübenin. Bazen hortum içinizdeymiş gibi hissediyorsunuz.

Bu olaydan sonra yabancılık hissettiğim bedenime biraz daha yakın hissetmeye başladım. O hoşuma gitmeyen; iğrendiğim, görmezden geldiğim, bastırdığım gerçekliklere karşı anlayış ve şefkat oluştu içimde.
  • santimantal  (16.01.22 12:27:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.