[]

ipad vs ipad air

Çoğunlukla akademik amaçla kullanmak üzere ipad almayı düşünüyorum. İşte textbook veya paper okumak, maillere bakmak, wordde basit işleri halletmek vs gibi düşüncelerim var.

Halihazırda memnun olduğum bi laptop ve telefonum var yani bunların yaptığı işleri yapması (oyun, video izleme vs) gerekmiyor sadece taşınabilir ve telefondan büyük ekranlı olarak idealleştirmek istiyorum bu eylemleri. Özellikle okumaları telefondan ya da laptoptan yapmak çok yorucu.

Eğitim indirimiyle alırım diye düşünüyorum, ipad ve ipad air arasında kaldım. Air daha şık, ekranı daha güzel vs avantajları var ama genel olarak fiyat farkına değecek bi farkı var mı?

 
Fiyat farkına değecek fark var air gerçekten acaip güzel bir alet, düz ipad'ın dehşet performans konusunda pek iddiası yok.

Ama bahsettiğiniz işlere de düz ipad fazla fazla yeter.

Yeterlilik ise eşiğiniz ipad her türlü yeter uzun süre, aşırı güzel bişeyim olsun belki başka acaipli şeyler de yaparım derseniz ipad air alın. (gerçi ipad ile de yeterince acaipli şeyler yapılıyor tam bilemedim)
  • hedep  (16.01.22 00:26:08 ~ 00:26:24) 
İpad minim var true tone özelliği var. Onuda aklında bulundurabilirsin.
Çok memnunum ders notu ve slayt bakmak için kullanıyorum tek sıkıntısı kılıf bulmak filan zor ve maliyetli.

  • kararsızataletfilozofu  (16.01.22 00:42:48) 
Ucuz olanani alin, size yeter duz iPad. Her sene Yeni modeller cikiyor surekli, cafcafli modeli alinca bile hemen 'eskiyor'.


  • hot potato  (16.01.22 02:01:15) 
Aynı dilemmayı yaşamış ve düz ipad + apple pencil almayı tercih ettim. Açıkçası fazla bile standart ipad'in özellikleri.

Tek eksisi apple'ın kasıtlı sınırlandırmaları. (Hala kaç senelik görünüşü inatla değiştirmemesi, usb-c yerine lightning kablo ısrarı)

A13 işlemci 2 sene öncesinin en iyi işlemcisi, ben ARKit sağolsun bayağı performans isteyen işlerde kullanıyorum bir eksikliğini hissetmedim.
  • aguen  (16.01.22 11:46:18 ~ 17:39:27) 
Birkaç hafta önce benzer (akademik) amaçlarla ipad 9. jenerasyon aldım. Ben de yanında kalem alıp almama konusunda kararsızdım. Genel öneriler al yönünde oldu ve kalemi de aldım. Ipad işimi tam olarak görüyor, bir üst modele ihtiyacım olduğunu hiç hissetmedim, gerek de yok zaten. Ama normalde de kalem kullanmayan birisi olarak kalemi almasam da olurmuş diyorum.


  • but that was just a dream  (16.01.22 12:28:57) 
aradaki fiyat farkına değecek bir fark yok. düz ipad fazlasıyla yeter ve çok uzun yıllar kullanılır. sanırım 2012 model 1. nesil ipad air'i hala kullanıyoruz günlük olarak bu tarz işler için, hiç kafana takma.


  • roket adam  (16.01.22 16:38:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.