[]

numaralı gözlüğü sadece evde kullanmak

gözlerim 1 numara astigmat var. bi şey daha var ama unuttum. gözlükle daha hd görebiliyorum ama gözlüksüz herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum.

gözlüğü de film dizi izlerken daha net göreyim diye almıştım daha canlı vs.

sorum ise şu, evdeyken gözlük taksam, dışarıda takmasam, günümün yarısı evde yarısı dışarıda geçiyor acaba gözü daha kötü hale getirir miyim? yaş 30.

yani ya hep ya hiç metodunu mu bensimem gerekiyor göz için. doktora alırken sorduğumda hep tak demişti ama başından savmış da olabilir.

 
Ben yıllardır o şekilde kullanıyorum. 0,25 büyüdü 7 yılda.


  • himmet dayi  (15.01.22 21:04:18) 
15 yaşımdan beri gözlük kullanıyorum, 37 yaşındayım, numaralarım düşük olduğu için yıllarca gözlüğü sadece evde kullandım. Son 7-8 yıldır sürekli kullanıyorum sanırım. 20+ yılda göz numaram 0,25 ilerledi, bir de birkaç ay önce öğrendiğime göre ufaktan astigmat başlamış. Yine de yatırım tavsiyesi değildir.


  • kobuzchu kiz  (15.01.22 21:15:57) 
Astigmatiniz varsa hep takın.


  • kaptankedi  (15.01.22 22:23:43) 
evet o zaman hikayeye basliyorum.
2 hafta once ustalarla batak atarken, 7-8 mt otedeki bi tv kanalinda kotu bi dizi acikti. ya bu ne sacma sey bunlari mi izliyorsunuz adi ne ki dedim. altta da adi yaziyormus okuyamadim. bu arada uzaktaki altyazilari da okuyamiyorum birbirine giriyor. gozlerimin bozuldugunun farkindayim 3-4 yildir. neyse onlar okudu ben okuyamadim. dedim benim gozler kesin bozuk..ustaya dedim ki ver bakim bi gozlugu. gozlugu bi taktim. anamm her sey berrak oldu. megerse ben kormusum.

doktora gittim.
koltuga oturttu, dedim uzagi goremiyorum. tamam sag gozunu kapat ve kapidakini oku dedi.
ben de beyfendi yakini degil uzagi goremiyorum sikayetim bu yonde dedim.
o da zaten uzak icin bu testi yapiyoruz yakin deseydin onundeki masadan okuyacaktin dedi. neyse ozet gecem.
doktor arkadas, ben kesinlikle bu durumda gozluk vermiyorum. kullanma mumkun mertebe sadeve araba surdugunde sinemada falan kullan gozlerin gayet yeterli. kullandikca buyur yoksa sen israr ettin isin geregi de cok yolculuk yapiyorsun dedi gozume cam mam koydu. yazdi recete postaladi. daha da gozlugumu almadim da.
  • turbo sadık  (15.01.22 23:26:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.