[]

İyi Parti'nin Artagan'ı hakkında ne düşünüyorsunuz?

nakit parayı ortadan kaldıran bir proje.

verginin neredeyse kaçırılamadığı, herkesin gelirine göre vergi/harç ödeyeceği, sosyal yardımların ihtiyaç sahiplerine gittiği bir proje.

uygulanabilir mi, uygulanabilirse faydası olur mu?

 
-nakit paranın ortadan kalkacağını sanmıyorum.
-vergi kaçırmak isteyenin yine kaçıracağını, buradaki amacın küçük paralarla oynayanların cebine el atmak olduğunu düşünüyorum.
-sosyal yardımların yine şeriatlara, bazı kesimlere, yandaşlara gideceğini düşünüyorum.

iyi parti sağ bir partidir. sağcı ekonomilerde halk değil, iş insanları zenginleşir. sen de onların borcunu ödersin. belki halk olarak sen vergi kaçıramayacaksın ama iş insanları bal gibi yine kaçıracak, yolsuzluk bal gibi yine yapılacak.

şu proje zırvalarına hala kanıyor insanlar. projeye gerek yok: kanunları uygula, yolsuzluğun önünü kes, ülke zaten mis gibi yer olur.
  • lesmiserables  (15.01.22 20:35:12) 
Valla olay klasik herkese oynama meselesi gibi. İşin içine yapay zeka, yazılım, blockchain laflarını sıkıştırıp sol cenaha, ismi de eski Türkçe bişeyler koyup milliyetçilere vs oynayalım demişler gibi duruyor.
İyi partinin bana göre MHP den tek farkı başındaki kişinin zamanında MHP başkanı olmasının engellenmesi yüzünden sağcı olmayanlardan destek bulabilmek için popülizm kasması bence. Yoksa gerçekte @lesmi nin dediği gibi Türkiye de sağ bir partinin, hele ki direkt mhp içinden çıkan bir partinin sadece halk yararına bişey yapması düşüncesi pek mümkün değil bence.

  • j r r tolkien hayrani  (15.01.22 21:09:26) 
  • plutongezegendegilmi  (15.01.22 23:14:23) 
yeni duydum biraz araştırdım plütonun yazdıklarını da okudum. teknik olarak amaçladıkları kayıt dışılığın önüne geçmek ama bu iş dijital dönüşüm ile olabilecek bir durum değil.

yarın sabah git ekmek al mesela (85 milyonun günde 1-2 defa ticaretini yaptığı bir meta'dan örnek vermek istedim) orada başlar kayıt dışılık. vergi ödemezsin. çünkü fırına giren girdi ile çıkan çıktı arasındaki fark bilinemediği için arasında kar alınamıyor ve bu kabullenilmiş bişey. daha bunu halledememişken denilenler çok zor.

ben bunu iyi niyetli ama uygulanması mümkün olmayan bişey olarak görüyorum. ödeme sistemleri üzerinde çalışılsa daha kolay olacak gibi duruyor.
  • avatar is back  (15.01.22 23:32:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.