[]

Daha önce barınaktan hayvan sahiplenen var mı?

Bir arkadaşım barınaktan köpek sahiplenmek istiyor. Birkaç kişi "Oradan aldığın köpek dışarıya alışkın olduğu için evde yapamaz, seni de mutsuz eder." gibi saçma şeyler söylemiş ve hatta oradan sahiplenmemesi için günlerdir ısrar ediyorlarmış.

Daha önce barınaktan sahiplenen olduysa deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.


 
barınaktan değil ama sokaktan sahiplendim ben ve iyiki de yapmışım diyorum. bir canın hayatına dokunmak onu kurtarmak her şeyden önemli bence. arkadaşınızı yanlış yönlendirmesinler lütfen. barınakların hali çok kötü oradaki canlar ölümle burun buruna. köpek bakmaya niyetli insan zaten zorluklarının farkındadır. barınaktan alınması ekstra bir zorluk getirmeyecektir. satın almayın sahiplenin lütfen..


  • pigletvsdaisy  (15.01.22 16:11:39) 
barınaktan sahiplenmenin alternatifi nedir anlamadım. ya sokaktan ya barınaktan sahiplenilir zaten. hayvan satın almamı söyleyen herhangi birinin bu konudaki fikirlerini ciddiye bile almazdım arkadaşınızın yerinde olsam.

ben de sokaktan sahiplendim. benimki kedi ve herhangi bir sorun yaşamadık uyum açısından. sokaktan ve barınaktan kedi-köpek sahiplenen çok arkadaşım var, hiçbiri sorun yaşamadı. eve hayvan girdiği zaman zaten belli başlı sıkıntılarla birlikte geliyor. kedi de olsa köpek de olsa sorumluluk istiyor, barınakla sokakla alakası yok. arkadaşınızın arkadaşları "seni de mutsuz eder" cümlesiyle hayvan bakımına bakış açılarını göstermiş biraz. istediğimiz zaman bize neşe versin diye stres topu almıyoruz eve yav. tabii ki hastalığı da olacak, gecenin köründe oyun da oynayacak, köpekse dışarı çıkmak da isteyecek. canlı bu.

kaldı ki bir kez barınağa giden insan oradan sahiplenmek yerine satın almayı aklından dahi geçirmez. oradaki hayvanların ne kadar sevgiye aç ne kadar mutsuz olduğunu görmesi lazım vicdan sahibi her insanın. o ortamdan çıkan bir köpeğin başka bir ortamda mutsuz olabilmesi mümkün değil çünkü zaten maksimum mutsuzluk içinden çıkıyor. dün kıvanç tatlıtuğ'un bir videosunu izlemiştim koyayım onu da buraya.

twitter.com

şimdi şu hayvanın daha da mutsuz olabileceği bir ortam hayal edebiliyor musunuz? bunun üstü yok zaten. günde 3-5 kişi gelirse demir parmaklık arkasından kendilerini sevdiriyorlar, dört gözle bekliyorlar bir tane insanı bile.

benim çevremdeki herkes -köpek için konuşuyorum- barınaktan sahiplendi hayvanları ve sıkıntı yaşamadı. hiçbirinin ekstra bir zorluğu olmadı, hayvan bakımına başlandıktan sonra herkesin yaşadığı standart uyum sürecini yaşadılar.
  • coldegezenkutupayisi  (15.01.22 16:31:40) 
ben barınaktan sahiplendim. yavru da değildi 1,5 yaşında bi danaydı. şimdi 11 yaşında. barınak ortamını gördükten sonra ev ortamına öyle bir alışır öyle bir mutlu olur ki inanamazsınız. köpek barınaktan olunca incileri dökülecek piremses bi kesim var maalesef ama evet.


  • pide  (15.01.22 18:30:26) 
Anlayamıyorum bu insanları. Yurtdışında birçok ülkede en yaygın olan, teşvik edilen sahiplenme şekli. Barınaklarda biraz vakit geçirsin gerisi kendiliğinden gelişir niyeti ciddiyse zaten. Kutup ayısı da çok haklı, barınak hayvanına özgü sorunlar diye bir başlık yok.


  • not dark yet  (15.01.22 19:39:19) 
tamamen hayvanın karakterine bağlı bir durum. uygun eğitimle her köpek eve alıştırılır.


  • orpheus  (15.01.22 23:51:33) 
Türkiye'de değil ama yurtdışında evet.
Hayvanın karakterine bağlı. Sokakta yaşamaya alışmış bana saçma geldi. Sokak dediğiniz yer zaten çöp kutularinin etrafi falan, bunun normal gibi anlatilmasi garip. Daglarda kirlarda kosmuyorlar yani.

Köpekler yeni ortama, yeni aileye çabuk alisirlar. Sokaktan gelen hayvanin eve alismasi uzun surmez.

Hayvan reaktif olmadığı sürece olabilir. Çok tatli hayvanlar var barinaklarda. Ama Türkiye'de genel barinaklarin durumu insanlik drami.
  • logisticsmanager  (16.01.22 00:06:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.