[]

tavada yumurta pişirme

iki tarafı da kızarsın ama çok pişmiş olmasın istiyorum. bunu ben yapınca fazla pişiyor ve yenecek hali kalmıyor katılıktan. yağı da bol koyuyorum tereyağı ve ayçiçek yağı olarak. tavayı geniş seçip maksimum ateşte mi pişirmek lazım acaba iki tarafı da? tava boyutu, ateş, süre gibi faktörler nasıl seçilmeli?




 
Orta ateşte zeytinyağı ya da tereyağını ısıtın.
Kase içine kırdığınız yumurtaları, sarısını dağıtmadan tavaya geçirin.
Beyazları daha hızlı pişecektir, pişen beyaz kısımları sarı kısım üstüne katlayın ve tamamını ters çevirin.
Yumurta sarısının tavaya teması olmadan çevirmiş olursunuz.
  • archmage mahmut  (15.01.22 16:10:20) 
orta sıcaklıkta veya yüksek, karıştıracaksın böylece iki tarafı da pişer ama karıştırmış olursun. çok karıştırmazsan beyaz ve sarı kısımları belirgin olur. orta karar karıştır, gözlemliceksin pişirirken.

altını kapattıktan sonra da pişmeye devam eder, onun için de 1 dakika da onu hesap ederek erken kapat.

afiyet olsun.

karıştırmak istemiyorsan düşük ısıda pişir alt tarad tam pişer üst kaysı kıvamı olur.
  • çih  (15.01.22 16:10:32) 
Yüksek ısıda yapmanız lazım, ben şöyle yapıyorum;

yumurtayı bir kasede güzelce çırpın, zevkinize göre tuzunu ve karabiberini atın. yağladığınız (bol yağlı olmasına gerek yok, tereyağı sahanda yumurta için uygun sıvı yağ kullanın yoksa yanabilir yağ tava ısınırken) ve önceden yaklaşık 60-70 saniye ısınmış yapışmaz tavaya yumurtayı dökün ve izleyin. tava yumurtanın sıkışmadan dağılacağı kadar büyük olmalı ve tabanı düz olmalı. ortası yüksek tavalar yumurtanın orta kısmını incelttiği için çevirirken yırtılıyor.

kenarları hemen opaklaşıp pişmiş görüntüsü almaya başlayacak bundan 3-4 saniye sonra tavaya temas eden yüzeyin tamamı katılaşmış ve çevirmeye uygun hale gelmiş olacak ancak üst kısmı hala cıvık olacak. işte bu aşamada genişçe bir spatulayla yumurtayı çevirin ve hafifçe rengi koyulaşana kadar (ya da zevkinize göre) bekletip yine spatulayla ocaktan alın.

Ben genelde çevirme olayına hiç girmeden üstünün cıvık ama altının katılaştığı o aşamada peynir rendesiyle birlikte jambon, mantar ya da kavurma koyup içi tam pişmeden rulo yapıp öyle alıyorum ocaktan.
  • akhenaten  (15.01.22 16:45:23 ~ 16:52:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.