[]

Araç kredisi ve kasko yaptırma olayı

Merhaba, geçen sene bu zamanlar banka kredisi ile araç aldım. Bu esnada kasko ve sigorta yaptırdılar. Bu sene zamanı yaklaştığı için ben tanıdık sigortacılardan, sigortam netten falan fiyat almaya başladım. İşin aslı zaten bankadan yine yaptıracak ama poliçe içeriğinde değişiklik, ödemede taksit gibi opsiyonları konuşacaktım. Bugün bankadan mail gelmiş, poliçeniz şu tutara yenilendi diye. Ne ödeme, poliçe şartları hiçbir şey konuşulmadan, 2 hafta da vaktim varken kendi kendilerine yenileme yapmaları biraz canımı sıktı. Araç kredisi ile aldığım kasko yapmam zorunlu galiba ama bunu bankadan satın almak zorunda mıyım? Sizce bu işlemdeki haklarım neler? Bankanın poliçeyi iptal etmesini isteme hakkım var mıdır? Yorumlarınızı merak ediyorum.




 
Sigorta poliçeleri kolayca iptal edilebilebiliyor. Ödemeler de günlük olarak hesaplanıyor.

özellikle de daha 2 hafta varsa hızlıca iptal edebilirsiniz diye düşünüyorum.
  • burfak  (15.01.22 15:18:15) 
Bankadan almak zorunda da değilsiniz. Siz hızlıca fiyat tekliflerini toplayın, anlamlı bir teklif bulursanız iptal ettirirsiniz.


  • kaptankedi  (15.01.22 15:22:03) 
taşıt kredilerinde bazı bankalarda kasko/sigorta bankadan yapma şartı var ona bi bakın. sadece ilk yıl mı yoksa kredi bitene kadar mı bilmiyorum. ama bazı bankalarda bu şart var.

erkenden yenilenmesi saçma olmuş. bu yorumla olacak değil. bankayı arayın sorun.
  • jelly bear  (15.01.22 15:56:55) 
evet bazı bankalarda bu şart var. mesela daha düşük faizli kredi veriyorlar ama sigorta kaskoyu kredi bitene kadar bizden yaptıracaksın diyorlar. bankanla bir görüş, cezasız iptal edilebiliyor mı öğren derim.


  • roket adam  (15.01.22 16:15:08) 
Sigortayı bizden yapacaksın diye bir zorlama olamaz, kanun dışı bu. Yasal olarak hükmü yoktur. Krediyi senden aldım diye aynı teminatlarla Allianz Sigortadan 2.000 lira tutan poliçemi neden senin bankanın şirketi olan Garanti Sigorta'dan 4.500 liraya yaptırmak zorunda olayım ki?

Haaa şöyle olursa olurdu, şu teminatlarla istediğin şirketten teklif al, bana mail at, aynı fiyatı ben de sana vericem ve benden yaptırmak zorundasın. O zaman olabilirdi belki yine de tam emin olmamakla beraber merak etme eşşek gibi iptal etmek zorundalar. Ama sen de kredi bitene kadar kasko yaptırmak zorundasın.
  • adriana lima poposu yaglayicisi  (15.01.22 21:34:09) 
aynısı başıma geldi. dışardan yaptırdığınız poliçeye krediyi çektiğiniz banka şubesini dain-i mürtehin olarak ekletiyorsunuz. daha sonra poliçeyi bankaya sunarak kendi yaptıklarını iptal etmek istediğinizi söylüyorsunuz. etmezlerse tüketici hakem heyetine başvurursunuz


  • paintov  (16.01.22 12:38:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.