[]

Bu biletin parasını ödemeli miyim?

Merhabalar,

Arkadaş stand up bileti almış ama gidemicekmiş çok da yakın biri değil ama ilk bana teklif etti iki kişi siz gidin diye, biletin fiyatı 400 tl iki kişi. Para da istemiyorum diyor ama gidip vermessek de ayıp olur diye düşünüyorum.

Ne yapsak? Parasının hepsini mi vermeliyiz?

 
aşağı yukarı muadil bir hediye. Gidemiyorum deyip gitmediği ama siz de çok isteyip de bilet almadığınız için (yani size kalsa zaten 400 verip gideceğiniz bir etkinlik değildi diye düşünüyorum) şöyle 250-300'lük bir hediye almak şık bir hareket olur. Rakı falan götür mesela.


  • prole  (15.01.22 11:29:53) 
Bence para ödeme durduk yere. Belli ki normalde 400 lira verip gideceğim bi aktivite değil masraf çıkarma boşuna. Arkadaşına da bizim de hiç gidesimiz yok ama illa bilet yanmasın diyorsan bi uğrar bakarız gibi bi şeyler söyle gideceksen de gönülsüz olduğunu anlasın.


  • mg3929  (15.01.22 11:36:47) 
Hocam arkadaşlığın derecesine göre ya da görüşme ortamlarına göre hediye de değişebilir.

misal arada buluşup yiyip içiyorsanız akşam yemeği vs alkollü o tarz bir şey de ısmarlayabilirsiniz direkt hediye yerine.
  • ceketimi alip cikcam  (15.01.22 11:38:30) 
Ya gitmeyin ya da gitmeyi istiyorsanız parayı ödeyin. İnatla istemiyorum vs derse de en azından yarısını ödeyelim demelisiniz. Kendisi iyi niyetli ve lafını yapmayacak biri olabilir ama ileride bir kusluk veya kavga olursa iyi niyetli biri olsa bile sinirle bu konuyu açabilir.


  • mezarkabul  (15.01.22 12:16:05) 
bence en güzeli gitmemeniz.
Size kalsa 400 liralık gösteriye gitmeyeceksiniz, bu bilet için 50 lira bile verseniz canınızı sıkacak.
Ona kalsa biletin değeri 400 lira, 350 lira bile verseniz, 50 liramı vermedi diye canı sıkılacak.

Çok yakın olmayan insanlarla arkadaşlıkta böyle bir sıkıntı var.
Kafam rahat olsun diyorsanız 400 lira verin ki arkanızdan konuşulmasın.
  • michael_knight  (15.01.22 12:40:10) 
gitmemek +1 işim çıktı falan deyin kimseye minnet edecek konuma düşmeyin hayatta.


  • ismailond  (15.01.22 16:03:52) 
Ek olarak şunu söyleyeyim; minnet etme insanlara yazan arkadaşlar için bir kaç yıl önce şunu derdim; hayatta ne yaşadınız da bunları söylüyorsunuz, adamın içinden gelmiş hediye etmiş işte vs yazardım ama minnet etme diyenler yüzde yüz haklı. Şimdi olmasa ileride başınıza kakilma ihtimali çok yüksek


  • mezarkabul  (15.01.22 16:56:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.