[]

Çok kaşınıyorum

Yaklaşık bir haftadır çok kaşınıyorum, tüm vücudum kaşınıyor. Kaşınan yere dokunduğum gibi (kaşımasam bile) kayboluyor, az sonra başka yerde başlıyor.

Alerji için kullandığım levmont vardı, ondan içtim, hâlâ çok kaşınıyorum.

2011'den beri kedimiz var, kardeşim evlenince kedimizi de götürmüştü. Ekim ayında yavru bir kedi bulmuş sokakta, onu da eve aldı. Kediler biraz da bende dursun diye geçen hafta ikisini de bana getirdi, onlardan olma ihtimali var mı? Yavru kediye henüz hiç aşı, bit-pire için vb hiçbir şey yaptırmamış ama hayvan kendisi kaşınmıyor.

Bu arada yanlış ifade ediyor olabilirim ama bende OKB (hastalık nevrozu şeklinde) vardı, uzun süredir hiç etkisini hissetmemiştim. O geri dönmüş, ben aslında gerçekten kaşınmıyor da olabilir miyim?

Haftaya hastaneye gideceğim, zamanı gelene kadar buradan da fikirlerinizi almak istedim.

Elimdeki bilgiler bunlar.

Okuduğunuz için teşekkürler.

 
uyuz olmuş olabilirsiniz, kedinin kendisini kaşıyor olması gerekmez.

uyuz ise doktor losyon verir, kullanın bir hafta olmadan kurtulursunuz.
  • rose parks  (14.01.22 19:28:01) 
Kaşıntı akşam yatmaya yakın ve sıcak duştan sonra artıyor mu? Bunların cevabı evetse uyuz ihtimali var. Bi süredir salgın var.


  • turk kizi  (14.01.22 19:48:07) 
Bu arada ek bilgi vereyim, kardeşim, eşi ve bizim evdekiler (annem ve babam), dört kişide hiç belirti yok, sadece ben deli gibi kaşınıyorum.

@turk kizi,
Bir fark yok malesef, hep aynı sayılır.

Yanıtlar için teşekkürler.
  • hayirsiz  (14.01.22 20:00:06 ~ 20:00:26) 
Kurdesen olabilir. Hayatinizda stres artisi vb oldu mu yakin zamanda.

Eger dayanamaya al gibiyse acile gidin hemen kortizon ve alerji ignesi yaparlar gecer. Sonrada acil cildiye.
  • kuzey li  (14.01.22 21:20:58) 
Değişken kediyse kediye alerjiniz olabilir alerjiler 30 yaşından sonra hiç yokken güm diye çıkabiliyor.

Psikolojik olarak strese dayalı çıkan ve uyutmayacak kadar kaşıntı yapabilen liken planus diye bir hastalık var o da geldi aklıma.
  • hedep  (14.01.22 21:55:52) 
Evet, yakın zamanda stres artışı oldu.

Dayanılamayacak gibi değil ama epey kaşınıyorum hâlâ. Tüm yanıtlar için tekrar teşekkür ederim.
  • hayirsiz  (14.01.22 22:33:32) 
Duyuruya güncelleme yapmak istiyorum.

Azalarak bitti. Büyük ihtimalle psikolojikti :))
  • hayirsiz  (22.05.22 22:22:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.