[]

çağrı merkezlerinin konuşmaları kayıt altına alması

hizmet kalitesi nedeniyle konuşmalarımız kayıt altına alınmaktadır... vb şekilde başlayan konuşmaların kayıt altına alınması:

yasal mıdır?
karşı taraftan izin alınması gerekmez mi?
telefonda küfür/hakaret ederseniz bu ses kaydı sizin şikayet edilmeniz için yeterli yasal bir kayıt mıdır?

 
Size bilgi vererek izin alıyor işte. İzin vermiyorsanız telefonu kapatabilirziniz o cümleyi duyduktan sonra. O uyarıyı duyup hâlâ konuşmaya devam ediyorsanız izin vermiş oluyorsunuz. Hukuki açıdan bir problem yok.


  • her seye atarlanan adam  (14.01.22 17:58:25) 
kabul etmiyorsanız görüşmeyi sonlandırma seçeneğiniz hakkınız var.

geçenlerde müşteri hizmetlerine sinirlenip söven birisinin hizmetini durdurmuşlardı burada duyuru açtığında görmüştüm.

isteseler pekala davacı olabilirler çünkü gizli olarak kayıt altına almıyolar baştan tebli ediyolar kabul ediyorsun ki görüşmeye devam ediyorsun. avukat değilim, ytd.
  • killerbee  (14.01.22 18:00:57) 
Evet kabul edip konuşmaya devam ediyoruz doğru ama mecbur kalıyoruz konuşmak için. Yoksa sorunumuzu çözemeyeceğiz/hizmet alamayacağız. Öyle değil mi ?


  • ceketimi alip cikcam  (14.01.22 18:07:22) 
hizmeti almak da opsiyonel, sonucta mecbur degilsiniz. iptal edilebilir. telefon destek de opsiyonel, gidilip yuzyuze destek istenebilir. kolaylik var ama sarti var iste.


  • robokot  (14.01.22 18:17:32) 
karşı taraftan izin alınması gerekiyor derken? zaten müşteri olarak size durumu söylüyorlar, "aydınlatılıyorsunuz", devam etmeniz zımni onaydır bir bakıma. hukuka aykırı bir delil elde durumu yok o yüzden.

O ses kayıtları müşteri hizmetleri görevlileri için de delil oluyor, küfür vs. durumlarında iş sözleşmelerinin feshi için dayanak oluyor.
  • kojonotsuki  (14.01.22 18:25:57) 
yasal olmasi icin onu soyluyor zaten. izin alma diye bir sey yok cunku izin vermemeniz cagrinin devam etmemesi demek.

kufur hakaret edince tabii ki bunu kullanabilirler ama muhtemelen ugrasmazlar (sabri bayraktar gibi olmadigin surece)

hizmet almak/sorun cozmek icin mecbur kaldigin yerde kufur/hakaret etmek de cok mantikli degil. eminim konustugunuz kisi de zaten ay cozsem sunu da guzel anket gelse diye ugrasiyor. ben bagira bagira konusan bir adamin direkt yuzune kapattim cagridan kalma pahasina. (ki sorunu anlatmaya basladiginda cozumu biliyordum ama o sekilde baslayan cagirdan hayir gelmezdi)

yeri gelmisken soyleyeyim aslinda cagrinin kaydedilmesinin baslica sebebi bu, kalite takibi dedigi sizinle konusan musteri temsilcisinin degerlendirilmesi ama tamamen random, her cagri dinlenmez.
  • supergirl  (15.01.22 01:49:11 ~ 01:51:09) 
Aynı şekilde işyerlerinde ve mağazalarda da güvenlik kamera kaydı ile kayıt altına alındığı yazılmak zorunda.

İçeri girince "görüntü kaydımın alınmasını istemiyorum, kapatın sistemi" diyemiyoruz. Adamlar kocaman yazmışlar, istemiyorsak girmeyiz oraya.
  • John Bloor  (15.01.22 09:38:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.