[]

Air fryer, stand mikser ve ekmek yapma makinesi

Herkesçe çok popüler olan bu aletleri kullananlardan fikir almak için geldim. Şöyle ki genisce bir mutfağım var ve mutfakta vakit geçirmeyi severim. Dolayısıyla 3 çeşit kahve makinesi, tost makinesi, büyükçe bir robot, mix& go vs derken yeterince teknolojik aletimiz var zaten. Artık seçerek alıyorum, kalabalık yapmak istemiyorum. Bu yüzden kullananların fikirleri önemli benim için.

İlk olarak bu Air fryer her yerde karşıma çıkıyor; bir yandan mantıklı geliyor, bir yandan yıllar önce Tefal modeliyle yapılmış patates kizartmalarini yiyip 'bu ne ya sünger gibi. Bunu yiyeceğime ayda bir normal kızartma yerim', dediğimi hatırlıyorum. Alanlar memnun mu? Aşırı kızartma tüketmeyen bir aileye önerirler mi?

İkinci olarak stand mikserleri merak ediyorum. İşlevini tam anlamadım. Poğaça vs yapacaksam zaten el mikserim var. Evde iki kişiyiz. Ortalama 2 haftada bir gibi de poğaça, kek vs yapılır bizim evde. Almaya değer mi? Bütün arkadaşlarım kullanıyor ama bana cidden amaçsız geldi.

Son olarak ekmek yapma makinesi. Bunu almayacağım, annemde var. Kendisi iki yıl önce halamda görüp heves etmişti, bir iki ay kullandı; kilere kaldirdi. 'benim mutfağım küçük, yer kaplıyor. Al, götür sen kullan. Hem yoğurt, reçel filan da yaparsın' dedi. Açıkçası evde ekmeği pandemi dönemindeki furya haricinde hiç denemedim ama pizza hamuru vs de yapıyormuş sanırım; bu özellikler çekici geldi. Alıp getirsem kullanır miyim?

Teşekkür ederim şimdiden herkese.

 
Stand mikseri genellikle ekmek yoğurmak için kullanıyorum. Ekmek hamuru yoğurmak için oldukça faydalı. Diğer amaçları için kullanmadım ama uzun süre çırpma gerektiren işler için de faydalı olabilir. Örneğin normal mikserde bir el sadece mikseri tutuyor, stand mikserde tutmak gerekmiyor.


  • inheritance  (14.01.22 12:15:09) 
Airfryer için cevap verebilirim (flyer değil :) )

Dondurulmuş patatesi 12 dakikada kızartıyor. Bence yağda kızarmış patatesten çok çok daha güzel ve lezzetli oluyor. Normal patatesle denemedim hiç ama et, tavuk, balık pişirmede de baya iyi. Mangal ya da döküm tava kadar güzel olmuyor tabii ama yine de normal tavada ya da yağda pişmesinden daha iyi.

Geçen gün fiyatlarına baktım baya uçmuş. Hani biraz daha ucuz olsa düşünmeden alınmalı derdim ama şu an Phillips Airfryer XXL 4.100 lira civarında.
  • himmet dayi  (14.01.22 12:17:37) 
Himmet dayı, her şeyin fiyatı çok arttı zaten maalesef. Fiyat dışında işlevselliğe bakıyorum aslında. Vee düzeltme için teşekkürler, yazarken de bir tuhaf gelmisti zaten :))

İnheritance, ekmek makinesini getirsem standa gerek yok gibi bir durum ortaya çıkıyor o halde.
  • fraise  (14.01.22 12:27:09) 
Xiaomi'nin da var aslında. Fiyatı 2.800 civarı. Phillips kadar iyi midir bilmiyorum ama trendyol'da puanı 4.7/5. Gerçi çok kompleks bir sistem değil, hava üflüyor sonuçta ama yine de denemeden bir şey diyemiyorum.


  • himmet dayi  (14.01.22 13:15:10) 
Mutfagimiz kucuk, buyuk olsa hanim alet dolduracak.

Airfryer: Bizde airfryer ozellikli instant pot pisirici var. Ben airfryer kizartmalarini normal fritozden daha cok seviyorum.

Stand Mikser: Elle buyuk miktar sey yogurulacaksa kesinlikle buyuk kolaylik. 2 ay once is arkadaslarima 3 kilo kofte yaparken keske olsaydi dedim.

Ekmek yapma makinasi: Ben biraz overrated goruyorum. Alan cok kullanamadan kenara kaldiriyor, firmalar da uretip satmaya ilgilerini kaybetttiler zaten. Iyi bir elektrikli pisirme maknasi alirsaniz bu ozellikten de bulabilirsiniz.
  • cleric  (14.01.22 13:24:09) 
Airfryer: hiç kullanmadım, yerim olsa ondan önce slow cooker tercih ederdim.

Stand mikser: standart kalıpta kek, bir ölçü kurabiye vs için gereksiz, hatta uygun değil. Haznesi büyük olduğu için az miktarda malzemeyi rahat çırpamıyor. Öyle işlerde hâlâ el mikseri kullanıyorum. Stand mikseri en çok hamur yoğurmak için kullanıyorum. Büyük kalıplara uygun, malzemesi fazla olan kek, kurabiye, pandispanya vs için gerekiyor. Bir de buttercream, mereng falan gibi uzun uzun çırpılması gereken şeylerde çok iyi oluyor. Ama standart ev kullanıcısı için çok gerekli değil, ben pasta yapmaya meraklı olduğum için çok seviyorum ve çok kullanıyorum.

Ekmek makinesi: Bir ara kullandık, sonra makinesiz daha güzel ekmek yapıyoruz diye makineyi başkasına verdik. Tam elden ele gezen, herkesin birbirine kakalamaya çalıştığı alet :))
  • kobuzchu kiz  (14.01.22 15:45:46) 
tefal actifryım var ve az evvel içinde hazır pizza pişirdim. çok kullanışlı ve elektrikten tasarruf ettiren bi cihaz.
stand mikser hamur köfte harcı vs yoğurmak için vazgeçilmezim
ekmek yapma makinesi de çok isterim alayım. evde ekmek yapan biriyim fırından daha kısa sürede pişiriyorsa eğer değer
  • photo85  (14.01.22 19:02:13) 
tefal actifry da kullandım ama philips'in yerini asla tutamaz.
bence airfryer çok daha başarılı.
tefal'de yapılan patatesleri ben de anlamsız buluyordum, bu çok başarılı.
yağsız biber kızartmak, lazanya yapmak, her türlü et pişirmek falan muhteşem.
çok fazla seçeneği var.

kobuzchu kiz slow cooker demiş ama bende o da var, airfryer'ın yerini tutacak bir şey değil o bence.
kıyas kabul etmez hatta kullanışlılık açısından.

stand mikseri kullanmıyorum, gönlümde senelerdir kitchenaid yatıyor ama işte...

ekmek yapma makinesini de bilerek almıyorum çünkü fırında ekmek yapıyorum, ihtiyaç duymuyorum.
  • blatta hiberna  (14.01.22 19:13:58 ~ 19:14:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.