[]

Mülakat-iş arayışı

işletme lisans ve yüksek lisans eğitimlerim, çeşitli sektörlerde iş deneyimlerim, mesleki sertifikalarım ve kendime güvendiğim için iyi olduğunu düşündüğüm iletişim becerilerim var. iş arayışım devam ettiği için kendimce başvurular yapıyorum ama birçok görüşme yapmama rağmen bir türlü işe alımım gerçekleşmiyor.Başvurduğum alanlar da insan kaynakları uzmanı- uzman yardımcısı. bu kadar görüşme sonrasına rağmen kendi kendime neden çağırdılar acaba demişliğim oluyor. halbuki doğru soru neden kabul etmediler diye soracak olmam değil mi?

bir aydan fazladır olumsuz bile dönmeyen mi dersiniz, iki görüşme yapmama rağmen teklif yapmayan mı dersiniz hepsini yaşadım resmen.Linkedinden mesaj yolluyorum adamlar bakıyor, çağırıyor ama sonrası yok. Para fazla bile istemiyorum hatta zaman zaman oldukça makul dememe rağmen bir türlü olmadı. 5 bin desem de olmuyor 7 bin desem de. beni almayan bazı şirketlerin sonraki aldıkları elemanları zaman zaman linkedinde öğrenme şansım oluyor ağımdan dolayı ama öğrenmez olayım. resmen öncesi olmayan adamlarla çalışmaya başlamışlar.hiçbir tecrübesi olmayan kişiler ve yetkinlikler bile nerdeyse eğitimsel olarak aşağı seviyede.


gerçekten istanbul'da ve Türkiye'de herkes torpil ile mi çalışıyor? kimse özverili, doğru dürüst çalışabilen ve eski işlerinden referas verebilen adamlarla çalışmaktansa iç kaynaklardan ya da kendi kişisel referanslarından mı çalışmayı tercih ediyor? ben bu soğuk kış gününde kendimi beğendirmek için görüşmeye gidiyorum ama kişisel gelişimini tamamlayamamış ik'cılar ile neden muhattap oluyorum. ben çalışırken böyle olmadım ve asla da olmayı düşünmüyorum.

sorum şu: napayım?

 
Bitirdiğin okullar önemli. Özellikle işletme için önemli çünkü mezun çok. Yüksek lisansı özel sektörde fazla takmazlar. İş deneyimi de önemli. Bir şekilde referans (ya da torpil de) bulmaya bak. Arkadaş çevresi olur, aile çevresi olur, eski işinden birileri olur vb.

Görüştüğün İK'cıların çoğu torpillidir mesela. AÖF'li mi dersin, taşra üniversitelerinden mezun mu dersin...bir şekilde torpille İK'cı olmuşlar
  • antropolog  (14.01.22 00:51:31 ~ 00:52:49) 
Başvuru için kullandığınız kanal nedir? Ben Kariyer.net'ten çağıran birkaç yere gittim. Bazı şirketler kendilerini çok yüksekte görüyor. Tavsiyem İşkur ilanlarına bakın. İK için özlük işleri personeli gibi pozisyonlar başlangıç için uygun olabilir. Bordro hazırlamayı öğrenirsiniz. Demek istediğim şey şu. Abartılı bir örnek olacak ama gidip Tesla, Inc. şirketine girmeye çalışmak yerine önce Xoğulları A.Ş.'de çalışmayı deneyin. LinkedIn çok saçma bir ortam bana göre. Hesabımı kapattım bir süre önce.


  • dissendium  (14.01.22 00:55:28) 
@dissendium ben de sizin gibi kariyer.net üzerinden ilanı görüp başvuruyorum ama linkedin üzerinden de o şirketin ik'cılarına mesaj atıyorum. zatem çoğu facebook gibi kullanıyor orayı boş yani. ama bazen dönüş de oluyor ama o dönüşler de bir iki görüşme sonrası duraklıyor, olumsuz oluyor vs.

işkur için bulunduğumuz il için mi kayıt olması gerekiyor? başka şehirden yapmıştım ben kaydımı ama istanbul'dayım. bir de işkur'dan siz sadece internet başvurusu mu yapıyorsunuz yoksa direkt merkeze mi gidiyorsunuz?genellikle dönmüyorlar ya da eski ilanlardı hep
  • atina  (14.01.22 01:11:41) 
İşkur sitesinden istediğiniz şehir için yapabilirsiniz. Sadece başvuru yapmıyorum. Başvuruya ek olarak yazan e-posta adresine CV atıyorum. E-posta adresi yoksa şirketin e-posta adresini buluyorum Google'dan. Her gün yeni ilanlar oluyor.


  • dissendium  (14.01.22 01:21:21) 
@dissendium teşekkür ederim. bunu da bir deneyeyim. çok sağolun


  • atina  (14.01.22 01:59:23) 
Basvurdugun alan ise girmenin en zor oldugu yer zaten.
Bir uzman icim piramidin tepesi.

Yillardir tonla is degistirdim disardan ik personeli alan firma gormedim gibi bir sey.
Bir sekilde icerde hucreden falan sifirdan uretiyorlar.

O kadar kaymak bir alana herkes girmek ister ama giremez.
Muhasebeyi zorlasan girersin.
  • divit  (14.01.22 02:42:46) 
Belki İK danışmanlık ya da butik headhunting firmalarının listelerini çıkarıp onlara başvuruda bulunabilirsiniz.

İK'da da farklı farklı alanlar var, ne istediğinizden -deneyiminiz çerçevesinde- net olmak gerekiyor olabilir.

Belki başka faktörler de etkilidir, yabancı şirketse İngilizce seviyeniz vb.
  • dreamnesiac  (14.01.22 07:03:24) 
@dreamnesiac ilana göre başvurumu yapıyorum ve genellikle türk firmalar oluyor. Yabancı bile olsa perfect dil seviyesi isteyen görmedim ve zaten hiç ingilizce yeterliliğim de ölçülmedi. Yani bunu soran, soruşturan da yok. zaten pratikte ve literatürde de tecrübem var ilgili alanda. ben hem yüksek lisansını yaptım hem de 3 yıl çalıştım daha önce. ayrıca siz de takdir edersiniz ki ilanların büyük bir çoğunluğu ik uzmanı ya da ik uzman yardımcısı şeklind açılıyor. Yoksa çalışan bağlılığı, performans ve eğitim uzmanı, bordrocu da var tabiki.


  • atina  (14.01.22 12:55:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.