[]

haşlanmış eti buzlukta saklama
et kokusunu sevmiyorum. tavuk, kıyma, kırmızı et, balık, kuşbaşı şekilde haşlayıp ılıyınca soğuyunca, parça parça poşetleyip buzluğa atıyorum. akşam yemeden 2 saat önce çıkarıp, yemeğin yanında tüketiyorum soğuk soğuk böyle seviyorum.
buzlukta bu şekilde 3-4 ay saklamanın vs. sağlık açısından sıkıntısı olur mu? zehirlenmeyeyim, bir de besin değerimi kaybeder mi?
buzlukta bu şekilde 3-4 ay saklamanın vs. sağlık açısından sıkıntısı olur mu? zehirlenmeyeyim, bir de besin değerimi kaybeder mi?

çiğken bile çok su kaybediyor, sanırım 3-4 ay sonra bozulmasa bile kupkuru bir şey ortaya çıkar. Kavurma daha iyi değil mi?
- 1195
(13.01.22 20:08:44)

yağla kavurunca daha sağlıksız oluyor. haşlama et güzeli. açıkçası kuru olması problem değil benim için, zaten bikaç gündür böyle deniyorum ve rahat yiyorum özellikle kuşbaşı tavuk çerez gibi gidiyor.
- çih
(13.01.22 20:16:35)

gıda mühendisi değilim ama haşlanmış tavuk-balık etini dondurmak hiç iyi bir fikir gibi durmuyor.
- srjkvon
(13.01.22 21:14:28)

Hindi tavuk ve kırmızı eti pişirip buzluğa attım. Hatta yılbaşında aldığım hindi pismis halde hala buzlukta. Bir sıkıntı görmedim. Pratik buluyorum.
- allah yazdiysa bozsun
(13.01.22 23:28:04)

Kırmızı et neyse de, tavuk kolay zehirler.
- baal
(14.01.22 01:48:45)

pişirmeden buzluğa atıp tüketeceğin kadarı çözdürüp pişirsen olmaz mı?
genelde kullanılan sistem böyle.
genelde kullanılan sistem böyle.
- killerbee
(14.01.22 05:05:01)
1