[]

Elektrikli çaydanlıkta çayın iyi demlenmemesi

Selamlar,
İyi çaydan anladığım şey çayın o buruk ve acı tadı.

İyi çay tanımımdan sonra sorunuma geçeyim.
Müzmin bir demli ve şekersiz çaysever olarak elektrikli çaydanlığımdan memnun değilim.
Çay miktarını az, orta veya çok koymamızdan bağımsız olarak elektriklide demlediğim çayın tadı çıkmıyor. 5-6 kaşık dem atsam dahi su gibi oluyor çay. Renk var ama tat yok.

Birçok yöntem denedim. Önce suyu, sonra çayı koyma, içme suyuyla yapma, farklı marka çay kullanma, seylon çayı ile karışım, demleme suyunu iyi kaynatma vb. metotlar işe yaramadı. 20 demlemede neredeyse ancak 1-2 defa iyi tat alabiliyorum.

Diğer tüm değişkenlerle oynayıp sonuç alamadığım için suçu elektrikli çaydanlığa attım ve bildiğiniz normal çaydanlığa geçtim.
Sonuç çok daha iyi. Daha iyi çay içebiliyorum artık.

Sorum veya görüş almak istediğim konu şu: Sizin elektrikli çaydanlıklarınızda da aynı sorun yaşanıyor mu? Bu aletleri çok kişinin kullandığını bildiğim için aynı sorunu yaşayan tek kişi ben olamam diye düşünüyorum.

Aslında bu mite inanmazdım, elektrikli çaydanlıkta ta güzel çay olur derdim fakat uzun süreli olumsuz tecrübem beni de ikna etti gibi görünüyor.

Çaydanlığın markası Fakir Temper. Marka ile ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
Denediğim çaylar: Çaykur Tiryaki, Çaykur Rize Turist Çayı, Seylon çayı, Berk Rize Çayı

Ben ne yapayım? Elektrikli çaycı konforunda iyi çay içmek mümkün mü?
İyi ve buruk tatlı çay içmek istiyorum.

 
en iyisiyim diyen elektriklinin bile çayında sası bir koku alıyorum ben. olmuyor yani. en güzeli www.google.com şu kardeşte demlenen çay. tak süzgeçini yıllarca kullan. çayı çay olarak iç.


  • Improbable  (13.01.22 16:14:23) 
Hocam gurmelikten kilometrelerce uzak biriyim ama çay tiryakisi olarak ben elektrikli çaydanlığımdan memnunum. Bahsettiğiniz rank var ama tat yok durumunu yaşamadım hiç. Beko’dan ortalama bir model benimkisi.


  • ruhen hastayim ben  (13.01.22 16:23:34) 
Isıtıcı kaynağın sonuca nasıl bir etkisi olabilir ki?

Farklı bir tat elde etmek istiyorsan Aletin çaydanlığının ağzına uygun cam veya porselen demlik edinip onlarla bir farklılık yaratabilirsin.
  • Mirket  (13.01.22 16:43:27) 
Improbable+1 Her ne kadar sağlıklı olmasa da en güzel alüminyum çaydanlıkta oluyor evet.


  • old possum  (13.01.22 16:51:07) 
elektrikli çaydanlıkta iyi olmuyor.

sanırım ısıtma hızı süresi etki ediyor.

ya dediğin gibi tam denlenmemiş ya da fazla demlenmiş artık bayatlamaya yakın oluyor

muhtelif boyutlarda çok değişik sanayi tipine varan modellerde bolca içtim.

bunları anca ofis ,şantiye, inşaat vb gibi yerlerde kullanırlar genelde.
  • killerbee  (13.01.22 17:13:43) 
ben de çaycı bir birey olarak aynı dertten muzdaribim. hadi önceki çaycılarım ucuzdu diyerek bu sefer tefal'in metal demlikli çay makinasından aldım. maalesef sonuç fiyasko. kesinlikle demliğin tadını vermiyor. tahmin ediyorum problem bunların suyu kaynamadan sıcak tutmak için belli aralıklarla yüksek ısı verip çayı yakmasından kaynaklanıyor, yani bi türlü olmuyor hocam. çay aromalı sıcak su içe içe çaydan da soğudum. bi de lanet cihazın demliğinin de plastik sapı kırıldı 3 ay sonra, 1000 liralık aletin zaten demliğini kullanamıyorum gördükçe sinir oluyorum


  • roket adam  (13.01.22 22:50:11 ~ 22:51:11) 
Cevaplar için teşekkür ederim.
Bu aletleri yeni gelinlerin "çeyizime aldım, daha kullanmadım paketinde duruyor" yorumlarına havale ediyorum.
Ben de alttaki ısıtıcılı kısmın derecesiyle ilgili olabileceğini düşünüyorum. Ya da ısıtmak için ani yükselen sıcaklık kaynaklı da olabilir.

Sonuç olarak, çaydanlıktan devam ediyorum.
Teşekkürler.
  • slymene  (14.01.22 13:17:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.