[]

Çekmeköy Merkez Mahalleleri - Mehmet Akif Mahallesi

Sevgili Romalılar,

Çekmeköy Mehmet Akif Mahallesini bileniniz var mıdır? Orada kiraya çıkılır mı? Ne dersiniz? Ya da yakınındaki diğer mahalleler nasıldır?


 
Mehmet Akif şile yoluna ve metroya yakın olan bir mahalle, yürüyerek rahatca metroya ulaşabilirsin.

Levent-Mecidiyeköy güzergahına ulaşmak için de bir çok farklı otobüs hattına ulaşırsın şile yolunda.

Merkez mahallesi öyle değil ama, biraz daha içeride Şile yolundan, metroya da oldukça uzak. Ama iett ring seferler atıyor metroya.

Sırasıyla Çamlık, Hamidiye, Mimar Sinan mahalleleri de olabilir. Çamlık Yine M.Akif gibi metroya yakın, hamidiye bi tık daha uzak, mimar sinan yürüme mesafesinde değil.
  • John Bloor  (13.01.22 10:03:55) 
@John Bloor teşekkürler bilgiler için. Uzaklıktan ziyade insanları nasıldır diye sormak istemiştim aslında. Ulaşım olarak makul bir bölge. Tahmin ediyorum biraz muhafazakar bölge olduğunu. Ama atıyorum diğerine karışma yüzsüzlüğünü bulan bir bölge mi? Kendim Taşdelen civarında oturuyorum. Burası da muhafazakar olmasına rağmen pek insanlar birbirine karışmaz, ortalama bir bölge. Buraya eş değer olsa yeter benim için.


  • ManikD  (13.01.22 10:32:33) 
Hayır hayır kesinlikle gözle görülecek bir muhafazakarlık yok, her telden her çeşit insan var.

Siyasi oy oranı yarı yarıyadır şu anki ittifaklara göre, oradan çıkarım yaparsınız. Kaldı ki AKP ve MHP seçmenini de tamamına muhafazakar diyemeyiz.

Taşdelen'den daha sekülerdir bu bölge sanırım, hiç sıkıntı çekmezsiniz. Ama tabi ki taşınacağınız binadaki komşuları bi etüd edin, bir tane manyak vardır zehir eder hayatı o başka.
  • John Bloor  (13.01.22 10:42:16) 
çekmeköy bölgesi görünürde muhafazakar ama insanları kimseye karışmıyor. merkez mahallesinde kayınvalidem yaşıyor, sık sık gitmek durumunda kalıyorum. dedikoducu ama başkasına karışmayan muhafazakar insanlar var sadece. hani normal insan da çok tabi.

mehmet akif ise biraz yoğun bir bölge, ulaşımı kolay ve çok merkezi ama gürültü, trafik vs çok olur.

daha sakin bir bölge arıyorsanız merkez mahallesi taraflarını tercih ederdim ben olsam. çavuşbaşı yolunu tırmanmaya başladıktan sonra solda migros var, o civarlar sakin ya da migrosun karşı tarafı. ve yeni bir sürü bina mevcut.

edit: john bloor'un dediği gibi seçmen kitlesi de homojen. mesela 2019 belediye seçimlerinden akp 42 oy almış, chp 32, demokrat parti adayı da 22. dp aday çıkarmasa belki chp alabilirmiş, oylar bölünmüş. büyükşehir belediyesi adayı için ise chp 54% oy almıştı 2019'da.
  • posthuman  (13.01.22 10:44:36 ~ 10:49:07) 
Çamlık mahallesi deyim son bir yiila yakın süredir. İnsanların ekseriyeti muhafazakar görünümde. Muhafazakar düşüncede. Ancak birinin diğerine birsey söylediğine yan gözle baktığına şahit olmadım. Gençlerin giyim kusami da Beyoğlu ile yarışır.


  • allah yazdiysa bozsun  (13.01.22 10:53:38) 
Bu arada beni en çok sasirtan şeyi yazayım. Hani böyle Kadıköy Beşiktaş a ozguymus gibi gelir ya. Çekmeköy de özellikle bizim mahallede mi bunu bilemiyorum tabi ama muhteşem bir kedi imparatorluğu var. Her evde kedi yolda kedi, izde kedi, araba üstü kedi. Heryerdeler. Bir de daha garibi daha doğrusu görmeye alışık olmadığım bir tablo diyelim. Hani böyle başörtülü AKP teyzeler vardır ya. Yani uzaktan görünce öyle sanırsın. Hepsinin elinde bir iki köpek, köpek gezdiriyorlar. İlk başta acaba bu insanlar parayla köpek mi gezdiriyor dedim o derece garipsedim. Ama yok kendi köpekleri. Muhafazakar denince köpek beklemiyordum ama var. Aslına bakarsanız benim çocukluğum gençliğim de Ümraniye de geçti. Aynısını orası için de söyleyebilirim. Muhafazakar ama kendi halinde insanlar.


  • allah yazdiysa bozsun  (13.01.22 11:05:54) 
Ufak bir kısmı hala 2008 öncesi gecekondu semti görünümünde ona dikkat etseniz yeter. Yani hala sokakta koşturan tavuklar görebileceğiniz, kömür dumanından yolda nefes alamayacağınız bir iki caddesi var hala. İnsan bakımından oralarda dahi bir sorun görmedim. Bütün mahalleleri iyi şuan.

1999 - 2010 yılları arasında Mehmet Akif'te yaşadım.
  • uvbray  (13.01.22 11:51:51 ~ 11:53:44) 
Geçen seneye kadar Mehmet Akif'te oturuyordum. Sıkıntısız bir mahalle.

Her telden insan var. Ağırlıklı muhafazakar olmasına rağmen yukarıda da denildiği gibi kimse kimseye karışmaz, rahatsız etmez. Tek yaşadığım için önyargıyla taşınsam da oturduğum süre boyunca hiç sorun yaşamadım. Aksine ev sahibim ve komşularım çok tatlı ve yardımsever insanlardı. Taşınmadan apartmanı soruşturmakta fayda var.

Yalnız sahiden gürültülü. Bazen rahatsız edici olabiliyordu. Eğer metroya yakınlık önemli değilse yukarı mahalleler(merkez gibi) daha sessiz sakin.
  • juliette  (13.01.22 13:50:46 ~ 13:52:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.