[]

oto lastikten anlayanlara bir iki soru

aşağıdaki dört mevsim lastiklerden birini sipariş edeceğim bugün yarın. falken'de karar kılmış gibiydim ama bu fiyata goodyear görünce onda karar kıldım, bilenlerden bir görüş alayım dedim. bu arada goodyear'ın üretimi 2021, falken'inki 2020, bu da önemli değil mi?

www.lastikcim.com.tr

www.lastikcim.com.tr

www.lastikcim.com.tr

 
4 mevsim almayın, yaz ve kış ayrı alın. 4 mevsim kışın bir işe yaramaz, yazın da vasattır.


  • orient blue  (13.01.22 08:45:06) 
4 mevsim kışın bir işe yaramaz diyenleri kiniyorum. Baya karlı buzlu yollarda kullandim, missti.

Ben olsam 2021 Goodyear alirim
  • abuzer  (13.01.22 09:15:15) 
4 mevsim almayın cidden. performans katili lastiktir.
yazın daha çok yaktırır, kışın da yeteri kadar güvenli değil.

  • jelly bear  (13.01.22 09:29:58) 
Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 bu markada tavsiye edilen 4 mevsim lastiği oluyor genelde.
Bu lastik hakkında iyi şeyler duydum.

  • burfak  (13.01.22 09:49:08) 
gençler önerdiğiniz çözümler, sorulan soruya cevap değil. sonra silinince kızıyorsunuz.

hee ayrı ayrı alsın ne güzel çözüm, ama 5000 lira daha fazla ödeyerek. iyi ben de bir öneri yapayım. kış için ayrı bir suv araba alın dört çeker, öylesi daha güvenli.

böyle cevap mı olur?

2 yılda hepi topu 5000 kilometre kullanmışım arabamı, o da şehir içinde. ayrı ayrı yaz ve kış lastiğim vardı. 2020 yılında kışa girerken kışlığı taktırdım, adam dedi ki yazlıklar bitmiş abi, hiç boşa saklama, almadım lastiklerimi. 2021 ilkbahar geldi yazlık lastik yok. yazın hepi topu 400-500 kilometre kullanacağım arabama 3-4 bin lira verip yazlık lastik almadım, kışlıklarla yazı geçirdim. kış geldi, bu kışı da geçiriyorum ama bu sene baharda bunlar da bitecek muhtemelen, lastiksiz kalacağım. sizin öneriniz ne? 500 kilometre kullanacağın arabaya 8 tane ayrı ayrı lastik al, 10 bin lira ver (o zamana 15 olur). inanır mısınız, söktürüp taktırırken yıpranıyor, kışlığa ayrı jant al diyen bile var. nasıl hayatlarınız var bilmiyorum ki.

koca koca goodyear'lar michelin'ler pazarcı esnafı gibi aynı ürüne farklı etiket çakıp dümen yapmıyordur herhalde. fabrikalar boşa üretmiyor ya bunları. tabii ki yazın bir yazlık kadar, kışın bir kışlık kadar performans göstermiyordur da arabasını az kullanan, uludağ'a çıkmayan, ayda yılda mükellefine evrak almaya giden benim gibi garibanı da yazın ayrı, kışın ayrı idare ediyordur. herhalde yaz sıcağında kışlık lastik kullanmaktan, ya da kış soğuğunda yazlık lastikle kaymaktan iyidir de mi? dakar rallisine katılmayacaksak veya zemheri ayında uludağ zirvesine çıkmayacaksak iş görür sanıyorum? ulan çok basit mantıkla yazlık lastik hamuruyla kışlık lastik hamurunu yarı yarıya karıştırıp kalıba döksek bile kışın yazlık kullanmaya göre daha az kayan, yazın kışlık kullanmaya göre daha az yıpranıp daha az yaktıran bir lastik elde ederiz. ikisinin ortası işte.

soruya cevap: uygun koşullarda saklandıysa 2020 veya 2021 üretimi olması çok önemli değil. bence de goodyear alabilirsiniz. hem daha yeni tarihli, hem daha üst sınıf bir lastik.
  • kibritsuyu  (13.01.22 09:56:24 ~ 14.01.22 14:20:58) 
4 mevsim ise yaramaz olayina katilmiyorum, yasadigin yerdeki mevsime gore ve kanunlara gore durum degisir.

marmara ve karadenizde mesela ben olsam hep 4 mevsim ile gezerim.
devamli egede akdenizde takiliyorsam yaz lastigi yeter derim.
doguda yasiyorsam cift set lastik alirim buyuk ihtimal, yazlik ve kislik.

ben mesela kisi cok uzun ve sert gecen, dogru durust yaz yapmayan bir yerdeyim, iki set lastigim var, 4 mevsim ve kis.

Amac guzel kis performansi olan lastik almak ise, ben olsam Nokian'dan sasmam. Kis performansinda Nokian bir numara.

Lastikte uretim tarihi onemli, almadan mutlaka kontrol ederim, son 1 sene icinde uretilmis lastik alirim zira rafta 4-5 sene durursa sertlesiyor cop oluyor.
  • cooperr  (13.01.22 10:06:58 ~ 10:09:20) 
goodyear. ama eagle sport degil vector bak.


  • unabomber  (13.01.22 11:18:33) 
Vector 4Seasons Gen-3 kullanıyorum ege tarafında ara ara Ankara'ya da yolum düşüyor ve tavsiye ederim. Evvelinde doğuda görev yaparken michelin alpin kışlık kullanmıştım.
Arkadaslar bahsetmiş 4 mevsim gayet güzel bir seçim mevsim şartlarınız uygunsa.
Falken'in test sonuçları fena değildi. Eagle sport'un 4mevsimini de diğer aracımıza aldık kasım ayında. O da fena değil gibi şimdilik ama yeni piyasaya çıktı fazla testine denk gelmedim.
Ikisinden birini tercih et yeni üretim tarihli bütçeye hangisi uygunsa.
  • karacigerim vur kadehlere  (13.01.22 11:30:38 ~ 11:38:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.