[]

bir gün uyumayıp bir gün uyumak

30, 35 saat hatta 40 saat uyumayıp, sonrasında 9 saat uyumak aslında söylemek istediğim. İşim dolayısıyla gece nöbetlerine kalabiliyorum bu yüzden 23 yatış 7 kalkış gibi bir olay işimi değiltirene kadar mümkün değil.

ben de sabah işten çıktığımda uyumak yerine işimi değiştirmeye yönelik dil+projelerime çalışayım diyorum.

böyle bi uyku sistemi ne kadar zarar verir biyolojime ve verdiği zararı nasıl tolere edebilirim?

yaş 30 erkek herhangi bi sağllık problemim yok turp gibiyim, beslenmem de öyle son derece sağlıklı.

işimi değiştirene kadae belki 1-2 yıl böyle yaşamayı düşünüyorum. eğer biyolojime uyarsa hayat boyu tabii ki de böyle yaşayabilirim.

dediğim gibi işimi değiştirince 23-7 bi uyku saatine kendimi adapte edebilirim tabii ki.

uyku hormonum salgılanmayacak muhtemelen onu bilmiyorum çünkü 23-7 arası salgılanıyor melatonin.

ne gibi eksileri olabilir bu durumun?

 
Askerde uyku sorunum vardı. 6 ayda bayağı kilo vermiştim. Kilo kaybedebilirsiniz. Vücut bayağı hırpalanıyor. Bağışıklık sistemi sorunu da olabilir. Daha kolay hastalanabilirsiniz. Uykunun yerini tutacak bir şey yok. Milyonlarca yıllık evrimden bahsediyoruz. Uykusuzluk kalp krizi riskini bile artırıyor.

Siz bırakın 1, 2 yılı, bu şekilde bir hafta bile dayanamazsınız. Ameliyat nedeniyle uykusuz kalan doktorların bayılma videolarını bulabilirsiniz.

Bir tanesi şu.

www.youtube.com
  • dissendium  (13.01.22 00:58:26) 
uyarıcı madde kullanmadan bir şeye odaklanmanız mümkün değil uykunuzu almadan. ne yaptığınız işten bir şey anlarsınız ne uyuduğunuz uykudan.


  • bohr atom modeli  (13.01.22 01:05:35) 
Tukenmislik sendromu, surmenaj..Yolacabilecegi bir suru sikinti var. Uyku onemli birsey, tavsiye etmem.


  • cooperr  (13.01.22 10:24:43) 
istersen dene ve gör tabi ama kesinlikle sürdürülebilir bir durum değil bu.

buykusuzluk bağışıklık sistemini deforme eder. bu kadar uzun süren uykusuzluğun başa bela açması kaçınılmaz olur. böylece aklına dahi gelmeyecek hastalıklara davetiye açabilirsin. uyku insan hayatında yeri doldururabilecek bir şey değil. biyolojik saat, gün ışığı, gece karanlığı... bunların hepsinin uyku meselesiyle ve insan doğasıyla doğrudan ilgisi var.. yorgunluk, bitkinlik, ve bunun beraberinde hastalıklar kaçınılmaz olur. bu sebeple ben asla tavsiye etmem. ancak deneyerek pişman olup bırakabilirsin.

bu kadar uzun süre uykusuz kalmak yerine uyku saatini 1-2 saat azaltmayı da deneyebilirsin bu arada.
  • pardus  (13.01.22 13:03:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.