[]

Almanya kalacak yer ve genel tavsiye

Aşağıdaki siteler ve facebook grupları harici tavsiye edebileceğiniz oda/ev kiralama için online, ingilizce kaynak var mıdır?

en-ao.roomlala.com
www.hc24.de
erasmusplay.com
www.nestpick.com

Almanya'da oda/ev kiralarken kira bedeli depozito ödemesi son kiraya mı sayılıyor yoksa geri ödeniyor mu? Özellikle kısa dönem kiralamalarda tecrübesi olan var mıdır, paylaşabileceği tavsiyeler?

Cami, kilise gibi kurumlar harici depozitosuz 500 € bütçeli, mümkünse kısa kiralama seçeneği olan özellikle batı yakası için kalacak yer bulunabilir mi?

Almanya'nın batısını mı yoksa doğusunu mu tercih ederdiniz yaşama/çalışma fırsatınız olsaydı? Tecrübesi olan varsa pek sosyal olmayan, muhafazakâr biri için günlük yaşamda karşılaşabileceği hayatın küçük/gereksiz şakaları var mıdır, varsa nelerdir?

Doğu; Berlin, Dresden, Leipzig
Batı; Stuttgart, Düsseldorf, Dortmund, Frankfurt

 
wg-gesucht.de

öğrencilerin %90'ı evini burdan bulur almanya'da. ingilizceye çevrilebiliyordu sanırım.

depozitoyu ilk kirayla verirsin çıkınca alırsın. her yerde olduğu gibi.

kira ve faturalar için küçük şehirlerde 250-300 euro falan verirsin aylık. sigortanın durumuna göre aylık çok çok kasarsan ve kiran ucuz olursa 500'e yaşayabilirsin. yoksa 600-700'ü bulur. üst sınır sana kalmış. kısa süreli kiralamayı kimse istemiyor. minimum 6 ay kalacak mısın diye soruyorlar. yalnız o sitede bazen insanlar "Auslandssemester" falan yapıyorlar 3-5 aylığına kiralayabiliyorlar. oradan bakarsın.

dresden şehir olarak güzel ama herkes çok muhafazakarmış diyorlar. leipzig biraz daha iyiymiş. berlin bence hepsinden iyidir.

stuttgart ve frankfurt batı sayılır mı bilmem hiç bulunmadım da ama dortmund çok tırt bir şehir. düsseldorf nispeten iyi. güzel değil ama büyük bir şehir. kirası da ona göre tabii.
  • bohr atom modeli  (13.01.22 00:46:51 ~ 00:56:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.