[]

kordon kanı saklama

merhabalar,

1,5-2 ay kadar kaldı bebeğimizin doğmasına. kordon kanı saklatanlar olduğunu duydum. internette biraz araştırayım dedim ama bazıları gereksiz henüz kullanılmıyor demiş, bazıları da saklatın kesin demiş.

belki burada daha önce araştıran, bilgili biri vardır diye buraya da bi sorayım dedim. sizce saklanmalı mı? eğer saklayan varsa hangi firmayı önerir?

 
Merhaba. Kordon kanı saklamayı hematoloji ve genetikle ilgilenen bir arkadaşıma sormuştum. Kendisi üniversitede kordon kanı bankası sorumlusuydu. Bana söylediği şuydu, kordon kanından elde edilen kök hücreler genellikle çok düşük miktarda oluyormuş ve herhangi bir tedavi için yeterli olmuyormuş. ihtiyaç halinde yeterli miktara gelmesi için laboratuar şartlarında çoğaltılması gerekiyormuş. Bu çoğaltma işleminde de verim çok düşük oluyormuş, ve hücrelerde hasarlar oluşuyormuş. O yüzden çok hayati gereklilikte görmediğini söylemişti.


  • curukturpkokusu  (12.01.22 00:20:02) 
süresi var ya saklamanın, bana cazip gelmemişti. saklamadık


  • delidiyorum  (12.01.22 07:59:48) 
bi arkadaşımın duyduğunuz şekilde aynı şeyi yaptırdığını öğrendim. detayları sorup öğrenirim. saklamanın yıllık kirasına zam yapıldığını söylemişti geçen gün. bize de teklif edilmişti hastanede, kısa çaplı bi araştırmadan sonra gerek olmadığını düşünüp hayır istemiyoruz demiştik. @curukturpkokusu'nun sordurduğu gibi bi sonuç çıkmıştı çünkü.

bir de burası türkiye. insanların nasıl özverisiz ve düşüncesiz çalıştıklarına çokça şahit oluyoruz. nasıl saklayacakları bile meçhul. yeterli sıcaklıkta yıllarca tutamayacaklarını düşünüyorum. elektrik gider, jenaratör bakımları yapılmamıştır, bir şeyler bozulur vs.. güvenmiyorum kısacası.
  • Improbable  (12.01.22 09:39:16) 
bence bu konuyu doktorunuzun sizi yönlendireceği firma ile görüşmeniz doğru olacaktır. Her kordon kanı ve göbek bağı saklanabilir diye de bir durum yok. Önce alınan kan ve doku inceleniyor sonrasında yeterli miktarda varsa saklanabilir diye bilgisi geliyor.
Ben ileride keşke dememek adına sakladım. Sonrasında karşılaşılabilecek bir durumda keşke dememek lazım.
Ayrıca sözleşmelerinde olası bir hasar oluşması durumunda masrafların karşılanacağı yazıyor. (Elektrik kesintisi vb)
  • fernandoenes  (12.01.22 10:39:28 ~ 10:40:03) 
Cocugun dusen dişlerini buzlukta saklayin daha faydali. Beyaz yakalilari yolmak icin uydurulmus bi nitelikli dolandiricilik.


  • halk  (12.01.22 10:46:10) 
biz doktorumuza sormustuk. gerek olmadigini soyledi, @curukturpkokusu'nun yazdiklarina benzer sekilde bilgi verdi, kendi cocugu icin de yaptirmadigini soyledi. biz de biraz arastirinca benzer bilgilere ulastik o yuzden saklatmadik.


  • in vino veritas  (12.01.22 13:40:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.