[]

Aliexpress komple yan sanayi mi?

Daha önce Aliexpress'ten birkaç sipariş vermiştim ama hepsi çer çöp şeylerdi.
Şimdi bir Surface Pen sipariş edeyim diyorum ama merak ettiğim şey bunların hepsi sahte mi? Her şey Çin malı mı?
Mesela Türkiye'de 1000TL olan bir şeyin aynısını (orjinal olarak) buradan 500TL'ye söyleyebiliyor muyuz? Yoksa komple yan sanayi mi oluyor burası?


 
Hayır değil. Bilindik bazı markaların (ör: ugreen) resmi mağazaları var aliexpress'te. ama iPhone, Samsung gibi telefonları bulamazsın eğer onu soruyorsan.

Bir de döviz bu kadar yüksekken Türkiye'de 1000 lira olan bir şeyi 500'e söyleyebilir misin o da meçhul.
  • himmet dayi  (11.01.22 22:42:32) 
Yok o 1000TL olan şeyi 500TL'ye alma mevzusu örnekti sadece. Yoksa şu halde birçok şeyi Türkiyeden almak daha mantıklı bile olabiliyor, en azından 100-200 daha verip kargo beklemiyorsun.


  • anatomik  (11.01.22 22:55:31) 
valla ben Türkiye'de olsa da çok pahalı olan kamera monitörü, led ışık vb. şeyleri buradan söyledim/söylüyorum. Bu tür şeyler zaten Çin markası oluyor ve orijinal store'ları oluyor Aliexpress'te.

Tabii eskiden 200 dolarlık şeyi 20 dolar yazıyorlardı az vergi veriyorduk, şimdi Aliexpress çoğu şeyde otomatik %20 hesaplayıp alıyor. Şu an eskisi kadar avantajlı olmayabilir.
  • nhk ni youkosu  (12.01.22 00:42:33) 
Türkiye'den 1000TL'ye aldığın şey büyük ihtimalle aliexpressten 100TL'ye alınmıştır. Yan sanayi çok fazla ama her ürün öyle değil.


  • scudman1  (12.01.22 10:40:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.