[]

İkincil meslek arayışı

Kamuda çalışıyorum, 30 yaşındayım neredeyse. nispeten rahatım, çünkü kira ödemiyorum, çocuğum yok, arabam yok (masrafı çok fazla).

nihai hedefim hep avrupaya gitmekti ama bu zamana kadar yaşadığım olaylar, kendime güvensizliğim, objektif olarak çok da başarılı bir insan olmayışım beni garantici olmaya itti. memur olabildim en azından. hala gitmek istiyorum çünkü kültürel açıdan ve ruhen buraya ait hissetmiyorum, birçok sebebi var buna girmeme gerek yok.

ön ayak olması açısından yüksek lisans yapayım dedim, hatta bir yere hasbelkader girdim, üç hafta gittim yok devam edemedim, artık sınav, ders vs bunlara katlanamıyorum sanırım, veya zor geldi, kafam basmadı bilmiyorum.

işyerinde boş kaldığım zamanlar oluyor, işten geldiğimde de bir ya da iki saat boş şekilde tv izlediğim telefonla oynadığım oluyor. ben bu zamanı bir şey öğrenmeye harcamak istiyorum. ingilizcem yeteri kadar iyi (yds dışında sınav skorum yok yds 96 almıştım ayrıca bi üniversitede mütercim tercümanlık lisans kaydım var devam etmiyorum), ikinci bir dil önceliğim değil şu an.

sıfırdan başlayarak ne öğrenebilirim? kesinlikle küçümsemek veya basit olduğunu düşündüğüm için söylemiyorum, mesela yazılım vesaire ne kadar zor sıfırdan öğrenmek için?

 
kişiden kişiye değişir, mesleğinde ilerlemiş sonradan kariyer değiştirmiş insanlar tanıyorum.

bence denemeden bilemezsin. belki seversin yürür, belki sevmezsin kalır.
İnternette binlerce kurs var farklı konularda deneye yanıla git elbet birinde yeteneklisindir.
  • anten  (11.01.22 21:55:38) 
benzer durumda biraz ilgim sebebiyle oyun tasarımına merak saldım hocam. başka bir arkadaşım var o da android uygulamaları falan yazıyor. halk eğitimin bir kursuna katıldı oradan öğrendi. uygulama dediysem basit şeyler yapıyor işte ama iyi kötü gelir getiriyor.

ben udemy'den falan gittim, daha öğrenme aşamasındayım. basit mobil oyunlar yapabilir kıvamdayım. çok zor olduğunu da söyleyemem. kolay değil ama kesinlikle zor da değil.

burada esas olay sıkılmayacağın bir şey yapmak. yazılım sıkıcı bir iş. sevmezsen yapamazsın onu söyleyebilirim.
  • syozkn  (11.01.22 22:12:04) 
Muhasebe olabilir. Yazılım yerine Photoshop olabilir. Üç boyutlu tasarım programları da var. Kamu rahatlığı varken sürdürebilmek zor.


  • dissendium  (11.01.22 23:15:00) 
Kamudayım. yaş 26. Kira hariç aynıyız. Bekarım. Bu sene 2. lisans hukuka başladım. Başta çok hevesliydim vize haftası yakınlaştıkça öğrenme hevesimin yerini sınav zorluğu alıyor amacımdan uzaklaşıyor gibi hissediyorum. Pes edecek gibiyim.

Kamu rahatlığında ne yapılır gerçekten ben de bilmiyorum.
  • jackyr  (11.01.22 23:41:48) 
Boyle durumlarda tekrardan diplomaya yonelenleri anliyorum, ama cikmaz sokak. 30'dan sonra okul isini birakmak lazim. Bence sifirdan bir seye baslamak da mantiksiz. Yuksek falan da vakit kaybi. En fazla birkac sertifika falan kovalayip bir hobi ustune yogunlasilabilir.

Bir arkadas isletme okumustu, amator olarak fotografcilik ile ugrasiyordu. Bankada falan calisti galiba bir sure isinden nefret ediyordu, sonra hobisine daha cok vakit ayirmaya basladi, birkac kursa gitti galiba. Simdi buyuk markalara afis isleri yapiyor.
  • cooperr  (12.01.22 00:48:06) 
Yurtdışı görevi her kurumda oluyor mu


  • sanguine  (12.01.22 18:27:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.